Header Ads

Ντομάτες με Αυγά (Στραπατσάδα)

Ντομάτες με Αυγά (Στραπατσάδα) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Συνταγή για αυγά με ντομάτες. Είναι νοστιμότατα, γίνονται πανεύκολα, και προπαντός πολύ γρήγορα. Με τον τρόπο που το έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας. Όπως πάντα με αναλυτικές οδηγίες, για σίγουρο αποτέλεσμα.

Ντομάτες με Αυγά της Γιαγιάς

Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.



Υλικά

•   5 αυγά
•   5 ντομάτες μεγάλες (1.200 - 1.300 γρ. περίπου)
•   ⅓ φλυτζ. τσαγιού (70 γρ.) ελαιόλαδο
•   1 πρέζα ζάχαρη
•   αλάτι - πιπέρι
•   ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι. Ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, λίγη ζάχαρη και τα βάζουμε στη φωτιά να βράσουν.
Ντομάτες με Αυγά (Στραπατσάδα) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ντομάτες με Αυγά (Στραπατσάδα) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βράζουμε τις ντομάτες σκεπασμένες με ένα καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πιουν λίγο τα υγρά τους. Τότε τις πατάμε μ' ένα πηρούνι να λιώσουν και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να στεγνώσουν τελείως. 
Ντομάτες με Αυγά (Στραπατσάδα) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ντομάτες με Αυγά (Στραπατσάδα) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ώσπου να ετοιμαστούν οι ντομάτες σπάμε τα αυγά, τα χτυπάμε και τα αλατοπιπερώνουμε. Όταν οι ντομάτες πιουν τα υγρά τους, ρίχνουμε μέσα τα χτυπημένα αυγά.
Ντομάτες με Αυγά (Στραπατσάδα) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»

Ντομάτες με Αυγά (Στραπατσάδα) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ανακατεύουμε γρήγορα να ενωθούνε τα αυγά με τις ντομάτες, συνεχίζοντας μέχρι να ψηθούν καλά.
Όταν είναι έτοιμα, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Δείτε επίσης: Καγιανάς ή Ομελέτα με Φέτα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια