Header Ads

Γαρίδες γιουβέτσι

Γαρίδες γιουβέτσι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένα φαγάκι, που πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσετε, κι είναι πολύ εύκολο και εξαιρετικά γρήγορο να γίνει.
Όταν το φτιάξετε όμως, φροντίστε να έχετε αρκετή ποσότητα, γιατί είναι απολύτως σίγουρο, ότι θα σας ζητήσουν κι άλλο.
Και το βασικότερο, αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά.

Γαρίδες γιουβέτσι


Υλικά

•    400 γραμ. γαρίδες καθαρισμένες
•    200 γραμ. κριθαράκι μέτριο
•    1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
•    2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες στο μούλτι
•    2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    1 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
•    1½ λίτρο νερό περίπου
•    λίγη κανέλλα
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες (αναλυτικά εδώ). Τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
Γαρίδες γιουβέτσι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γαρίδες γιουβέτσι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι ή πλασωτέ κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε τις γαρίδες για 1' - 2'. Με μια τρυπητή κουτάλα, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.
Γαρίδες γιουβέτσι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γαρίδες γιουβέτσι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Στο ίδιο λάδι (αυτό που έμεινε από τις γαρίδες), ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3' - 4', μέχρι να γυαλίσουν.
Ρίχνουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το νερό και όταν πάρουν βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι.
Γαρίδες γιουβέτσι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γαρίδες γιουβέτσι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12' - 15' περίπου.
Τρία - τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες, την κανέλλα, κι ανακατεύουμε ελαφρά.
Γαρίδες γιουβέτσι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γαρίδες γιουβέτσι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν πιει λίγο τα υγρά του, το αποσύρουμε και σερβίρουμε.

-- Καλό είναι να μη ρίξουμε όλο το νερό από την αρχή, αλλά να κρατήσουμε 1 κρασοπότηρο και αν χρειαστεί, το προσθέτουμε κατά την διάρκεια του βρασίματος.
 
-- Αν θέλουμε, μπορούμε να αφήσουμε σε 5 - 6 γαρίδες τα κεφάλια, για να ενισχύσουμε την γεύση του φαγητού μας.

Μερίδες: 2

Δείτε επίσης: Γαρίδες αχνιστές με σκόρδο

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. σωταρω ψιλοκομμενο κρεμμυδι, κοκκινες πρασινες πιπεριες ψιλοκομενες, και σκορδο ψιλοκομμενο σε λαδι, σβηνω με ενα ποτηρι λευκο ξηρο κρασι, ριχνω μια κονσερβα αποφλοιωμενα τοματακια σε χυμο ντοματας (ψιλοκοβω με το μαχαιρι τα τοματακια) λιγο νερο και αφηνω τη σαλτσα να βρασει, προς το τελος που εχει γινει η σαλτσα βαζω για 3 ' τις γαριδες και τις βγαζω, μετα προσθετω κριθαρακι, ζεστο νερο σιγα σιγα οπως στο ρυζωτο και οταν γινει βαζω για 1΄ τις γαριδες να ζεσταθουν και σερβιρω με φρεσκο ψιλοκομμενο μαιντανο και φρεσκο πιπερι!!! αυτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη/ε με τον τρόπο που το φτιάχνεις, το αποτέλεσμα πρέπει να είναι εξίσου ωραίο και απολαυστικό. Θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία.

      Διαγραφή
    2. Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά! Δοκίμασα και τους δύο τρόπους χτες Σάββατο μεσημέρι και τον δικό σου Γιώτα και του φίλου πιο πάνω και του φίλου ήταν το κάτι άλλο, πολύ πιο νόστιμες, θερμά συγχαρητήρια φίλε!

      Διαγραφή
    3. Αληθώς Ανέστη! Χρόνια πολλά με υγεία.

      Διαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.