Γαρίδες αχνιστές με σκόρδο

Γαρίδες αχνιστές με σκόρδο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν έχουμε γαρίδες να μαγειρέψουμε, οι επιλογές είναι πάρα πολλές.
Για τους περισσότερους από μας, η πρώτη σκέψη είναι γαριδομακαρονάδα, γαρίδες σαγανάκι, ή γιουβέτσι.
Ένας πιο εύκολος, γρήγορος και εξίσου νόστιμος τρόπος, αλλά όχι πολύ γνωστός, είναι οι αχνιστές γαρίδες.


Γαρίδες αχνιστές με σκόρδο ή ασπρογιάχνι


Υλικά

•    500 γραμ. γαρίδες (καθαρισμένες)
•    4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, ή 3 - 4 φρέσκα σκόρδα σε ροδέλες
•    1½ φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
•    1½ νεροπότηρο νερό
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες (αναλυτικά εδώ), κι αν θέλουμε, αφήνουμε τα κεφάλια σε μερικές, για περισσότερη γεύση. Τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
Γαρίδες αχνιστές με σκόρδο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γαρίδες αχνιστές με σκόρδο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό και το σκόρδο και από την ώρα που θα κοχλάσει, το βράζουμε για 5'.
Έπειτα προσθέτουμε τις γαρίδες, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3' - 5', (ανάλογα με το μέγεθος της γαρίδας).
Οι γαρίδες μας είναι έτοιμες, όταν μείνουν με λίγο ζουμάκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους