Υπάρχει καλύτερος μεζές από το ζεστό, ξεροψημένο πεϊνιρλί; Όχι δεν υπάρχει!
Καταπληκτικός, γρήγορος και πεντανόστιμος, που γίνεται πάρα πολύ εύκολα, αλλά που, μέχρι να καταλάβουμε τι έγινε, έχουμε φάει τρία - τέσσερα!
Κι αν σταματήσουμε σε αυτά έχει καλώς, αλλιώς ...
Υλικά
Για τη ζύμη
• 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1⅓ κούπας φρέσκο γάλα στους 40°C
• 60 γραμ. μαγιά νωπή ή 2 φακ. ξερή
• ½ - 1 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
• ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• λίγη ρίγανη (προαιρετικά)
Για τη γέμιση
• 2 κούπες γκούντα τριμμένη
• 2 κούπες κασέρι τριμμένο
• 2 κούπες κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 6 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένες
• 6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
• μαργαρίνη για επικάλυψη
Εκτέλεση
Καταπληκτικός, γρήγορος και πεντανόστιμος, που γίνεται πάρα πολύ εύκολα, αλλά που, μέχρι να καταλάβουμε τι έγινε, έχουμε φάει τρία - τέσσερα!
Κι αν σταματήσουμε σε αυτά έχει καλώς, αλλιώς ...
Πεϊνιρλί με αφράτη ζύμη
Υλικά
Για τη ζύμη
• 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1⅓ κούπας φρέσκο γάλα στους 40°C
• 60 γραμ. μαγιά νωπή ή 2 φακ. ξερή
• ½ - 1 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
• ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• λίγη ρίγανη (προαιρετικά)
Για τη γέμιση
• 2 κούπες γκούντα τριμμένη
• 2 κούπες κασέρι τριμμένο
• 2 κούπες κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 6 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένες
• 6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
• μαργαρίνη για επικάλυψη
Εκτέλεση
Σ' ένα μπολ βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και διαλύουμε μέσα τη μαγιά. Ρίχνουμε 3 κουταλιές αλεύρι και κάνουμε ένα χυλό. Τον σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τον αφήνουμε 15' να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Αμέσως μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, στο χυλό με τη μαγιά και τα ζυμώνουμε, σε ζύμη απαλή και ελαστική. Το αλεύρι μπορεί να μην το πάρει όλο. Σκεπάζουμε τη ζύμη με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε 30' να διπλασιαστεί. |
|
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 22 - 24 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε οβάλ φιλαράκια 12 εκ. περίπου. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και την τοποθετούμε στο κέντρο, κατά μήκος σε κάθε φυλλαράκι. Βρέχουμε λίγο τις άκρες, των φύλλων, δεξιά κι αριστερά και κλείνουμε τα πεϊνιρλί, σχηματίζοντας μικρές βαρκούλες. Τα αραδιάζουμε σε ελαφρά βουτυρωμένη λαμαρίνα ή ταψί. Τα αλείφουμε ελαφρά με λίγη μαργαρίνη, τ' αφήνουμε να στάθουν 15' να ανέβει η ζύμη και ψήνουμε στους 190°C για 20' περίπου, να ροδίσουν καλά. Τεμάχια: 22 - 24 |
20 Σχόλια
πολύ μαλακη ζυμη συγχαρητηρια
ΑπάντησηΔιαγραφήpolly vraia!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαπίστευτη ζύμη....! την έφτιαξα και ξετρελάθηκαν όλοι με το πόσο μαλακή και ελαφριά ήταν... όσο για εμένα που την έφτιαξα πανεύκολη... ένα μεγάλο μπράβο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμη .Την έκανα κι εγω
Διαγραφήπολυ καλο
ΔιαγραφήΣας ευχαριστώ από καρδιάς, όλους.
ΑπάντησηΔιαγραφήυπεροχη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά απίθανη! Συγχαρητήρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερη συνταγη... Απιστευτη ζυμη... Ευχαριστουμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια ζύμη πολύ αφράτη... Δεν χορταίνεις με τίποτα.. Η καλύτερη φτιαχτή ζύμη Συγχαρητήρια!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητηρια ειναι η τελειοτερη ζυμη μακραν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Μπραβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια κ από εμένα!!Δοκιμαστε την !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΥΑΟΥ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτο που με εντυπωσιάζει πιο πολυ ειναι οτι όλες οι συνταγές σας πετυχαίνουν με την πρώτη κ ειναι πεντανόστιμες!!!keep going!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑργυρώ μου σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
ΔιαγραφήΠολυ πολύ ωραία!απλά μου βγήκαν γύρω στα 16κομματια! τελειο ζυμάρι😃
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σου άρεσαν, την επόμενη φορά, αν θέλεις, κάνε τα λίγο μικρότερα.
ΔιαγραφήΗ ωραιότερη συνταγή που έχω φτιάξει!!! Απίστευτα αφράτη!!! Σε ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή!!! Θα την κάνω κ ζύμη για πίτσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία
Μαρία μου ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΖΥΜΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ PIZZA ΚΑΙ ΠΕΙΝΙΡΛΙ.ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕVER,ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑΓΗ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.