Το ωραιότερο καλοκαιρινό γλυκό που υπάρχει. Γίνεται πανεύκολα με μπισκότα, γιαούρτι, σαντιγύ και ζαχαρούχο γάλα. Θα ξετρελάνει σίγουρα όποιον το δοκιμάσει.
Υλικά
• 1 κουτί μαρμελάδα κεράσι (450 γρ.περίπου)
• 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
• 2 κουτ. σούπας νερό
• 500 γραμ. φυτική σαντιγύ
• 1 κιλό γιαούρτι αγελάδος στραγγιστό
• 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
• 2½ μπισκότα πτι μπερ
Εκτέλεση
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα,κρέμα γιαουρτιού και μαρμελάδα κεράσι
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.Υλικά
• 1 κουτί μαρμελάδα κεράσι (450 γρ.περίπου)
• 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
• 2 κουτ. σούπας νερό
• 500 γραμ. φυτική σαντιγύ
• 1 κιλό γιαούρτι αγελάδος στραγγιστό
• 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
• 2½ μπισκότα πτι μπερ
Εκτέλεση
Σε ένα τηγανάκι, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε τη μαρμελάδα με το χυμό λεμονιού και το νερό, και ανακατεύουμε μέχρι να υγροποιηθεί. Έπειτα την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. | |
Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ και την αφήνουμε στην άκρη. Κατόπιν βάζουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μεγάλο μπωλ, τα χτυπάμε για ένα λεπτό να αφρατέψουν και χαμηλώνοντας το μίξερ στο λιγότερο, προσθέτουμε τη σαντιγύ, ανακατεύοντας για λίγο ακόμη. Σταματάμε το μίξερ, και με μια σπάτουλα, ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. | |
Έπειτα σε ένα σκεύος στρώνουμε τα μπισκότα και τα καλύπτουμε με τη μισή κρέμα. Στρώνουμε πάλι μπισκότα, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει, τουλάχιστον για δύο ώρες. Όταν παγώσει, απλώνουμε την μαρμελάδα και το βάζουμε στο ψυγείο για άλλες πέντε έξι ώρες τουλάχιστον και είναι έτοιμο. Ιδανικά το ετοιμάζουμε από βραδύς για την άλλη μέρα.Δείτε επίσης: Κρέμα γιαουρτιού με μπισκότα |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.