Ένα εύκολο και γρήγορο γιαουρτογλυκό, που είναι ό,τι πρέπει για τα παιδιά μας.
Χωρίς πολύ ζάχαρη και θερμίδες, θα το λατρέψετε.
Εναλλακτικά, μπορούμε αντί να το φτιάξουμε σε ταψί, να το ετοιμάσουμε και να το σερβίρουμε κατευθείαν σε ποτήρια.
Χωρίς πολύ ζάχαρη και θερμίδες, θα το λατρέψετε.
Εναλλακτικά, μπορούμε αντί να το φτιάξουμε σε ταψί, να το ετοιμάσουμε και να το σερβίρουμε κατευθείαν σε ποτήρια.
Κρέμα γιαουρτιού με μπισκότα στο πυρέξ
Υλικά
• 500 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
• 250 γραμ. γάλα φρέσκο
• 50 γραμ. κορν φλάουρ
• 100 γραμ. ζάχαρη
• 1 βανίλια
• λικέρ πικραμύγδαλο αμαρέτο (προαιρετικά)
• 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
Εκτέλεση
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια, προς χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλα μας τα υλικά, εκτός από τα μπισκότα. Στην αρχή ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι και στη συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να βράσει και να πήξει η κρέμα. |
|
Στρώνουμε σε ένα ταψί 24x32 εκατοστά τα μπισκότα, (περίπου μισό πακέτο), έπειτα αδειάζουμε από πάνω τη ζεστή κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. | |
Σπάμε με το χέρι μας τα μπισκότα, που μας έχουν περισσέψει, τα στρώνουμε επάνω
στην κρέμα και όταν κρυώσει λίγο, βάζουμε το ταψί στο ψυγείο. Αφού παγώσει το γλυκό, το κόβουμε κομμάτια, και το σερβίρουμε σκέτο, με μέλι ή με γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Δείτε επίσης: Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μπισκότα |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.