Τα ζυμαρικά αρέσουν σε όλους, πόσο μάλλον όταν σερβίρονται σαν κρύα σαλάτα, μαζί με αλλαντικά, τυριά και μια νόστιμη σως μαγιονέζας. Η σαλάτα αυτή, είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της, γίνεται πολύ γρήγορα, ειδικά αν έχουμε φτιάξει από πριν τα ζυμαρικά, και το βασικότερο, αρέσει πολύ και στα παιδιά.
Υλικά
• 500 γραμ. βίδες (fusilli) ή πένες
• 500 γραμ. μαγιονέζα
• 8 φέτες πάριζα
• 8 φέτες τυρί τοστ
• ½ πράσινη πιπεριά
• 1 κουτ. σούπας γιαούρτι
• 3 κουτ. σούπας γεμάτες μουστάρδα
• αλάτι - πιπέρι
• 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
Εκτέλεση
Βίδες σαλάτα με εύκολη σάλτσα μαγιονέζας
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.Υλικά
• 500 γραμ. βίδες (fusilli) ή πένες
• 500 γραμ. μαγιονέζα
• 8 φέτες πάριζα
• 8 φέτες τυρί τοστ
• ½ πράσινη πιπεριά
• 1 κουτ. σούπας γιαούρτι
• 3 κουτ. σούπας γεμάτες μουστάρδα
• αλάτι - πιπέρι
• 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε τα βουτυρώνουμε και όταν κρυώσουν τα φυλάμε στο ψυγείο. Ανακατεύουμε σ' ένα μπωλ τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε, το σκεπάζουμε με καπάκι ή μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε κι αυτό στο ψυγείο. | |
Λίγο νωρίτερα ή την ώρα που πρόκειται να σερβίρουμε τη σαλάτα, κόβουμε την πάριζα, το τυρί, την πιπεριά και είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε τα υλικά μας. | |
Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε τη σαλάτα μας, προσθέτουμε στις βίδες τα τυριά, την πάριζα την πιπεριά, ανακατεύουμε να ενωθούν καλά, και τελειώνουμε προσθέτοντας τη σάλτσα μαγιονέζας. Ανακατεύουμε πάλι και σερβίρουμε στις σαλατιέρες μας. Δείτε επίσης: Τονοσαλάτα με βίδες (τριβελάκι) |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.