Header Ads

Τονοσαλάτα με βίδες (τριβελάκι)

Τονοσαλάτα με βίδες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Μια πολύ νόστιμη, εύκολη, δροσερή και γρήγορη σαλάτα.
Ο συνδυασμός των ζυμαρικών με τα λαχανικά και το τυρί, παρέα με τον τόνο, δίνει ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα, ιδανικό και για κυρίως γεύμα.
Ταυτόχρονα είναι πολύ εμφανίσιμο, ό,τι πρέπει και για το μπουφέ μας!


Τονοσαλάτα με βίδες και μαγιονέζα γιαουρτιού


Υλικά για 2 σαλάτες

•    500 γραμ. βίδες (τριβελάκι)
•    3 ντομάτες κομμένες για σαλάτα
•    3 - 4 κρεμμυδάκια χλωρά σε ροδέλες
•    ½ αγγούρι σε ροδέλες
•    80 - 100 γραμ. φέτα σε κυβάκια
•    1 κουτ. σούπας κάππαρη
•    5 - 6 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
•    5 - 6 ελιές Καλαμών ή ξυδάτες σε ροδέλες
•    100 γραμ. τόνο κονσέρβα στραγγισμένο
•    4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•    ρίγανη - αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

   Για τη σάλτσα

•    6 κουτ. σούπας γεμάτες μαγιονέζα
•    3 κουτ. σούπας γεμάτες γιαούρτι στραγγιστό
•    1 κουτ. σούπας κέτσαπ
•    ½ κουτ. σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση
Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις βίδες και τις βράζουμε αλ τέντε, για 12'- 15' περίπου.
Όταν βράσουν, τις σουρώνουμε σε τρυπητό, τις ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό και αφού στραγγίξουν καλά, τις ρίχνουμε σε ένα λεκανάκι.

Πλένουμε καλά, καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.
Τονοσαλάτα με βίδες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Τονοσαλάτα με βίδες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Έπειτα στο λεκανάκι με τις βίδες προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το δυόσμο, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τη σαλάτα σε δύο σαλατιέρες. 
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε σε αλάτι αν χρειάζεται, ανάλογα με τα γούστα μας.
Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε καλά τα υλικά της σάλτσας και την απλώνουμε πάνω στις σαλάτες.

Γαρνίρουμε με το δυόσμο, κι αν θέλουμε και με μια - δυο φέτες αγγούρι.


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.