Header Ads

Μαγειρίτσα νηστίσιμη με μανιτάρια, χωρίς εντόσθια

Μαγειρίτσα νηστίσιμη με μανιτάρια, χωρίς εντόσθια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μια νοστιμότατη, εναλλακτική «μαγειρίτσα», φτιαγμένη με μανιτάρια αντί για εντόσθια, ότι πρέπει για χορτοφάγους και βίγκαν. Γίνεται εύκολα, γρήγορα, και αρέσει σε όλους, είτε τρώνε κρέας είτε όχι. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε, γιατί αξίζει!

Μανιταρόσουπα με μαρούλια και μάραθο

Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.



Υλικά

•    1 κιλό μανιτάρια (2 συσκευασίες)
•    2 μαρούλια
•    2 πράσα
•    1 ματσάκι κρεμμυδάκια χλωρά σε ροδέλες
•    2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
•    ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    ⅓ φλυτζ. τσαγιού ρύζι καρολίνα ή γλασέ
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας, χοντροκόβουμε το μαρούλι, κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε το μάραθο ή τον άνηθο, κι έπειτα ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια.
Κατόπιν σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χλωρά κρεμμύδια και τα πράσα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2' - 3' ακόμη.
Μαγειρίτσα νηστίσιμη με μανιτάρια, χωρίς εντόσθια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μαγειρίτσα νηστίσιμη με μανιτάρια, χωρίς εντόσθια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν γυαλίσουν κι αυτά, ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα ανακατεύουμε απαλά για 2' - 3' και μετά ρίχνουμε το μάραθο. Αφού τα φέρουμε δυο τρεις βόλτες, προσθέτουμε και τα μαρούλια, πιέζοντάς τα για να χωρέσουν.
Μαγειρίτσα νηστίσιμη με μανιτάρια, χωρίς εντόσθια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να μειωθεί ο όγκος των μαρουλιών, αλατοπιπερώνουμε και όταν αρχίσει πάλι ο βρασμός, προσθέτουμε το ρύζι, αφού πρώτα το πλύνουμε, ανακατεύουμε και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε να μαγειρευτούν τα λαχανικά μας για 15' - 20' περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγο ζουμάκι. Αν το φαγητό μας δεν έχει υγρά, προσθέτουμε λίγο νερό, προσέχοντας γιατί θα βγάλουν και τα χορταρικά.
Μαγειρίτσα νηστίσιμη με μανιτάρια, χωρίς εντόσθια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μαγειρίτσα νηστίσιμη με μανιτάρια, χωρίς εντόσθια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν η μαγειρίτσα είναι έτοιμη, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε, αφήνουμε 1' - 2' να πάρει μια βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να περιμένει ώσπου να την σερβίρουμε.

-- Αν θέλουμε να την κάνουμε αυγολέμονο, αφού ετοιμαστεί η μαγειρίτσα δεν ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, αλλά χαμηλώνουμε τη φωτιά στο λιγότερο, βγάζουμε ½ κούπα ζουμί από την κατσαρόλα, κι ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. (Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ: Μαγειρίτσα αυγολέμονο).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια