Header Ads

Προβατίνα κοκκινιστή με μακαρονόσουπα

Προβατίνα κοκκινιστή με μακαρονόσουπα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Η συνταγή γι' αυτό το υπέροχο, Λευκαδίτικο φαγάκι, είναι της αδερφικής μου φίλης της Παρασκευής. Γίνεται και με αρνάκι ή κατσικάκι, αλλά το περισσότερο λίπος που έχουν τα μεγαλύτερα ζώα, κάνει τη διαφορά στη γεύση.
Όπως κι αν το κάνετε, το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

Προβατίνα ή γίδα κοκκινιστή με μακαρόνια σούπα

Υλικά

•   1½ κιλό αρνί ή χοντρό (προβατίνα)
•   3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ολόκληρα
•   3 πατάτες ολόκληρες
•   3 καρότα ολόκληρα
•   4 κλωνάρια σέλινο
•   3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•   1½ -2 κουτ. σούπας γεμάτες ντοματοπελτέ
•   ½ κιλό μακαρόνια Νο 6 (1 πακέτο)
•   1 πρέζα ζάχαρη
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•   κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, (να πάει μέχρι τη μέση).
Προβατίνα κοκκινιστή με μακαρονόσουπα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Προβατίνα κοκκινιστή με μακαρονόσουπα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το κρέας και όταν αρχίσει να βράζει και να βγάζει άφρη, την αφαιρούμε μ᾿ ένα κουτάλι, (το ξαφρίζουμε), πολύ καλά.
(Σ᾿ αυτή τη φάση, αν θέλουμε, αδειάζουμε την κατσαρόλα, πετάμε το ζουμί, πλένουμε το κρέας, το βάζουμε με καινούργιο νερό στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε).
Έπειτα ρίχνουμε το λάδι, το σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προβατίνα κοκκινιστή με μακαρονόσουπα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Προβατίνα κοκκινιστή με μακαρονόσουπα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τότε προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20΄ περίπου, μέχρι να βράσουν τα λαχανικά.
Εάν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε.
Προβατίνα κοκκινιστή με μακαρονόσουπα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Προβατίνα κοκκινιστή με μακαρονόσουπα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε σουρωμένο το ζωμό, απ᾿ το κρέας που βράσαμε, (αν δεν φτάνει να βράσουμε τα μακαρόνια, συμπληρώνουμε με νερό), ρίχνουμε μέσα τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι (αν χρειάζεται) και όταν πάρουν βράσει, προσθέτουμε τα μακαρόνια, σπασμένα στα 3.
Βράζουμε για 12΄ περίπου ή σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού, στη συσκευασία, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσουν.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια μαζί με το κρέας ή χωριστά με τα λαχανικά και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι τριμμένο.

Δείτε επίσης: Βεργάδι με χυλοπίτες


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια