Header Ads

Αρνί με αγκινάρες και μάραθο στο φούρνο

Αρνί με αγκινάρες και μάραθο στο φούρνο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένα από τα πιο νόστιμα, παραδοσιακά φαγητά, το αρνάκι με αγκινάρες και μάραθο στο φούρνο, γίνεται πολύ εύκολα και η γεύση του εντυπωσιάζει και τους πιο απαιτητικούς. Αν σε κάποιους δεν αρέσει ο μάραθος, μπορεί να τον αντικαταστήσει με άνηθο.

Αρνάκι με αγκινάρες και μάραθο στη γάστρα

Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.



Υλικά

•    1½ κιλό αρνί ή κατσίκι
•    1 κιλό αγκινάρες καθαρισμένες (21 - 22 κομμάτια περίπου)
•    5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
•    1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
•    1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
•    3 - 4 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
•    2 - 3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
•    χυμό από ½ λεμόνι
•    ⅔ κρασοπότηρου ελαιόλαδο
•    1 σφηνάκι νερό
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά, καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας και τις αγκινάρες (αναλυτικές οδηγίες Εδώ).
Έπειτα σε αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε τις αγκινάρες για 3' - 4' και μετά τις βγάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.
Αρνί με αγκινάρες και μάραθο στο φούρνο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αρνί με αγκινάρες και μάραθο στο φούρνο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα ταψί ή σε μια γάστρα, τοποθετούμε τις πατάτες, τις αγκινάρες, τη ρίγανη, τα σκόρδα, τα καρότα, τον μάραθο και αλατοπιπερώνουμε.
Αρνί με αγκινάρες και μάραθο στο φούρνο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αρνί με αγκινάρες και μάραθο στο φούρνο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ανακατεύουμε τα υλικά μας, τοποθετούμε το κρέας ανάμεσα και περιχύνουμε με το λάδι και το χυμό λεμονιού.
Αλατοπιπερώνουμε από πάνω (αν θέλουμε) και σκεπάζουμε την γάστρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C για 2 ώρες περίπου, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μείνει με το λαδάκι του.

-- Το σερβίρουμε ζεστό, με χωριάτικη φέτα και φρέσκο ξεροψημένο ψωμί.

--  Αν δεν έχουμε γάστρα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί και να το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο, κλείνοντάς το όσο καλύτερα μπορούμε.

 Δείτε επίσης: Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με φασολάκια χλωρά

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια