Header Ads

Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με φασολάκια χλωρά

Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με φασολάκια χλωρά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Η γιαγιά μου το έφτιαχνε και με μοσχαράκι, που γίνεται το ίδιο νόστιμο.
Όταν ήμουν μικρή, προτιμούσα το μοσχάρι, γιατί δεν είχε κοκκαλάκια η σάλτσα, αλλά αργότερα που ανακάλυψα τη χαρά της χοληστερίνης, άλλαξα γνώμη.
Πάντως, όπως και να το φτιάξουμε, γλύκισμα γίνεται.

Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με φασολάκια χλωρά


Υλικά

•   1200 γραμ. αρνάκι ή κατσικάκι
•   1½ κιλό φασολάκια φρέσκα
•   4 ώριμες ντομάτες περασμένες στο μούλτι
•   1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
•   2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•   5 - 6 κλωνάρια σέλινο ψιλοκκομένα
•   ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•   1 καρότο σε ροδέλες
•   ½ πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
•   ¾ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•   1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
•   1 πρέζα ζάχαρη
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φασολάκια και τα καθαρίζουμε.
Κόβουμε το αρνάκι σε μερίδες και το πλένουμε, ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και το σοτάρουμε.
Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με φασολάκια χλωρά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με φασολάκια χλωρά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι, σοτάροντας για 2΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, το σέλινο, τον πελτέ, τα καρότα, την πιπεριά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και 3 φλιτζάνια νερό. (Το νερό να σκεπάζει το κρέας).
Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με φασολάκια χλωρά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με φασολάκια χλωρά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 40΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. (Εάν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε).
Τότε ρίχνουμε και τα φασολάκια, στην κατσαρόλα.
Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με φασολάκια χλωρά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με φασολάκια χλωρά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Από αυτή τη φάση και μετά δεν ανακατεύουμε το φαγητό, αλλά κουνάμε την κατσαρόλα για να μην μας κολλήσει.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 25΄ με 30΄ ακόμα, µέχρι να βράσει το φαγητό μας, να πήξει η σάλτσα και να μείνει με το λάδι του.

Μερίδες: 4

Δείτε επίσης: Αρνί με μανιτάρια στη γάστρα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια