Header Ads

Ψωμοκεφτέδες ή Κεφτέδες ψωμιού

Ψωμοκεφτέδες ή Κεφτέδες ψωμιού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μια πολύ παλιά συνταγή, από την εποχή που οι γιαγιάδες μας μαγείρευαν με ότι είχαν στην κουζίνα τους και έφτιαχναν αριστουργήματα. Οι ψωμοκεφτέδες γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα, είναι εξαιρετικά νόστιμοι και τρώγονται μετά μανίας. Αν έχετε μπαγιάτικο ψωμί μην περιμένετε, αρχίστε να τους φτιάχνετε!

Κεφτέδες ψωμιού με τυριά


Υλικά

•   700 γραμ. ψωμί μπαγιάτικο
•   150 γραμ. φέτα σκληρή τριμμένη
•   100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
•   2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο μούλτι ή στον τρίφτη (από την πλευρά που τρίβουμε το τυρί) 
•   3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο μούλτι ή στον τρίφτη από την μεριά του τρίφτη που το ψιλοκόβει
•   2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
•   2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•   2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι - ρίγανη
•   1 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο

•   αλεύρι για όλες της χρήσεις για το αλεύρωμα
•   ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σ' ένα μπολ βάζουμε το ψωμί, ρίχνουμε νερό να το σκεπάζει και τ' αφήνουμε να φουσκώσει.
Μετά από λίγο, το στείβουμε καλά, ανάμεσα στις παλάμες μας και το τρίβουμε με τα χέρια.
Ψωμοκεφτέδες ή Κεφτέδες ψωμιού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ψωμοκεφτέδες ή Κεφτέδες ψωμιού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σ' ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο ψωμί, τα κρεμμύδια (με τα υγρά τους), τα σκόρδα, τα χτυπημένα αυγά, τα μυρωδικά, τα τριμμένα τυριά, το λάδι, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να μαλακώσουν, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60΄, ώστε να ενωθούν τα υλικά και οι γεύσεις.
Ψωμοκεφτέδες ή Κεφτέδες ψωμιού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ψωμοκεφτέδες ή Κεφτέδες ψωμιού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Έπειτα παίρνουμε ζύμη με τα χέρια μας και την πλάθουμε σε μπαλάκια, φτιάχνοντας μέτριους κεφτέδες. Πατάμε λίγο να γίνουν πλακέ, κι έπειτα τους αλευρώνουμε.
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι, (βάζουμε τόσο λάδι όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) και τους τηγανίζουμε γυρίζοντάς τους από κάθε πλευρά.
Ψωμοκεφτέδες ή Κεφτέδες ψωμιού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ψωμοκεφτέδες ή Κεφτέδες ψωμιού - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν ετοιμαστούν οι ψωμοκεφτέδες μας τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους αφήνουμε να στραγγίσουν για λίγο.

Τους σερβίρουμε ζεστούς, αλλά τρώγονται το ίδιο ευχάριστα και κρύοι.

Δείτε επίσης: Ντοματοκεφτέδες με τυρί

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.