Οι οβριές, βρυωνιές ή αβρωνιές, όπως λέγονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, είναι άγρια χόρτα που φυτρώνουν, με τον ερχομό της Άνοιξης, σε ακαλλιέργητα και σκιερά μέρη. Στενή παρέα τούς κάνουν τα άγρια σπαράγγια, που φυτρώνουν παραδίπλα, και μαζί περιμένουν όσες και όσους τα αγαπούν, να πάνε να τα μαζέψουν, να τα μαγειρέψουν και να τα απολαύσουν.
Υλικά
• 1 ματσάκι οβριές
• 1 ματσάκι σπαράγγια
• 5 αυγά
• 1 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
• 100 γραμ. φέτα σε κύβους
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καγιανάς με οβριές και άγρια σπαράγγια
Υλικά
• 1 ματσάκι οβριές
• 1 ματσάκι σπαράγγια
• 5 αυγά
• 1 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
• 100 γραμ. φέτα σε κύβους
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μ' ένα κοφτερό μαχαιράκι καθαρίζουμε, κόβοντας το σκληρό κάτω κομμάτι τους, τις οβριές και τα σπαράγγια, και τα πλένουμε καλά. Σ' ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε νερό, κι όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τις οβριές με τα σπαράγγια και τ' αλατίζουμε. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα στραγγίζουμε σ' ένα πιάτο. | |
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι, κι όταν ζεσταθεί λίγο, απλώνουμε μέσα τις οβριές, τα σπαράγγια και μετά τη φέτα. Μέχρι να κάψει το λάδι, χτυπάμε μ᾿ ένα πηρούνι τα αυγά, αφού τ᾿ αλατοπιπερώσουμε, και τα περιχύνουμε στο τηγάνι, να καλύψουν τις οβριές, τα σπαράγγια και το τυρί. | |
Όταν η ομελέτα πάρει χρώμα από κάτω (την ανασηκώνουμε σε μια άκρη, μ' ένα πηρούνι να δούμε), με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου ή
δίσκου ή μ᾿ ένα μεγάλο καπάκι, την αναποδογυρίζουμε, και
τηγανίζουμε για 3΄- 4΄ λεπτά ακόμη, μέχρι η ομελέτα να ροδίσει κι απ᾿ την άλλη. Τη μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και τη σερβίρουμε ζεστή, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. -- Μαζεύουμε τους τρυφερούς βλαστούς, δηλαδή τα νέα βλαστάρια που βγαίνουν γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου. Στο μάζεμα προσέχουμε το μαλακό πάνω μέρος του κορμού, γιατί είναι ευαίσθητο και σπάει εύκολα. Με ένα μαχαιράκι καθαρίζουμε το σκληρό κάτω κομμάτι ή αν είναι πολύ σκληρό το πετάμε. Δείτε επίσης: Οβριές και Σπαράγγια γιαχνί |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.