Header Ads

Κουνουπίδι γιαχνί

Κουνουπίδι γιαχνί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένα πολύ ωραίο νηστίσιμο φαγάκι, εύκολο, γρήγορο και πολύ χορταστικό. Το μόνο που θέλει μαζί είναι ζεστό, χωριάτικο ψωμί, κι αν δεν είναι περίοδος νηστείας και μια καλή σπιτική φέτα.
Και το πιο βασικό, αρέσει πολύ και στα παιδιά!  

Κουνουπίδι κοκκινιστό

Υλικά

•    1 κουνουπίδι μέτριο
•    250 γραμ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
•    1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
•    3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή σε φέτες
•    2 - 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
•    1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
•    ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    2 κουτ. σούπας ξύδι

 Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι απ᾿ τα εξωτερικά φύλλα, (τα εσωτερικά που είναι τρυφερά, τα βράζουμε μαζί).
Το πλένουμε πολύ καλά, το κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε το σκληρό μέρος απ᾿ το κοτσάνι.
Κουνουπίδι γιαχνί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κουνουπίδι γιαχνί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, την βάζουμε σε μέτρια φωτιά, κι όταν ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Τα τσιγαρίζουμε (σωτάρουμε) μέχρι να γυαλίσουν και μετά ρίχνουμε το κουνουπίδι.

Συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να λαδωθεί  καλά το κουνουπίδι και μετά ρίχνουμε τον πελτέ, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το  αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη και τόσο ζεστό νερό, που να το μισοσκεπάζει.
Κουνουπίδι γιαχνί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κουνουπίδι γιαχνί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 '- 30' περίπου (ανάλογα με το κουνουπίδι), προσέχοντας μήπως το φαγητό χρειαστεί κι άλλο νερό.

Όταν το κουνουπίδι μαλακώσει και μείνει με λίγη σάλτσα, είναι έτοιμο.

Πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύδι και τ᾿ αφήνουμε να πάρει μία βράση.

-- Δεν το ανακατεύουμε, για να μην μας λιώσει, αλλά κουνάμε την κατσαρόλα.

Δείτε επίσης: Κουνουπίδι με πένες σαλάτα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια