Header Ads

Κουνουπίδι με πένες σαλάτα

Τα φαγητά της γιαγιάς - Κουνουπίδι με πένες σαλάτα
Αν τα πιτσιρίκια μας δεν τρώνε το κουνουπίδι αλλά τους αρέσουν τα ζυμαρικά, αυτός είναι ο τρόπος για να τα πείσουμε να το φάνε.
Η γεύση του κουνουπιδιού γλυκαίνει από τις πένες, τα παιδιά δεν το καταλαβαίνουν όταν το τρώνε, κι έτσι γινόμαστε όλοι χαρούμενοι!!!



 

Κουνουπίδι με πένες σαλάτα

Υλικά

•     1 μέτριο κουνουπίδι
•     400 γραμ. πένες
•     4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•     ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•     κοτόπουλο βραστό ή 3 - 4 φέτες γαλοπούλας (προαιρετικά)
•     χυμό από 2 λεμόνια
•     1 ντομάτα σε φέτες
•     αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε το κουνουπίδι απ᾿ τα εξωτερικά φύλλα, (τα εσωτερικά που είναι τρυφερά, τα βράζουμε μαζί).
Το πλένουμε πολύ καλά, το κόβουμε στα τέσσερα αν είναι μεγάλο, αλλιώς στα δύο και αφαιρούμε το σκληρό μέρος απ᾿ το κοτσάνι.
Βάζουμε το κουνουπίδι σε κατσαρόλα, (με το σκληρό προς τα κάτω), σε αλατισμένο νερό.

Σιγοβράζουμε με το καπάκι για 20' - 25' λεπτά, από την ώρα που θ΄ αρχίσει ο βρασμός, ανάλογα με το μέγεθος που έχει το κουνουπίδι μας.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κουνουπίδι με πένες σαλάτα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κουνουπίδι με πένες σαλάτα
Πρέπει να προσέξουμε να μην το παραβράσουμε, αλλά να μαλακώσει και να μη μας λιώσει.
Με τρυπητή κουτάλα, το βγάζουμε σ᾿ ένα μπολ και τ᾿ αφήνουμε να κρυώσει.


Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πένες και τις βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, για 12' περίπου.
Όταν βράσουν, τις σουρώνουμε σε τρυπητό, τις ξεπλένουμε με λίγο νερό και αφού στραγγίξουν καλά, τις ρίχνουμε στο μπολ μαζί με το κουνουπίδι.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κουνουπίδι με πένες σαλάτα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κουνουπίδι με πένες σαλάτα
Σ᾿ ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε το σκόρδο για λίγο και προσθέτουμε το κοτόπουλο ή τις φέτες γαλοπούλας, ψιλικομμένες.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού.


Περιχύνουμε με το ζεστό λάδι το κουνουπίδι και τις πένες και τ' ανακατεύουμε.
Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες, τις στρώνουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τη σαλάτα.
Δοκιμάζουμε για αλάτι και λεμόνι, διορθώνουμε αν χρειάζεται και απολαμβάνουμε.

-- Αν θέλουμε, μπορούμε να μην σοτάρουμε το κοτόπουλο ή τις φέτες γαλοπούλας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια