Μια πολύ νόστιμη σαλάτα, με πράσινο κατσαρό μαρούλι, χλωρά κρεμμυδάκια και υπέροχη γευστική σαλάτα Ουγγαρέζα. Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα και τρώγεται ακόμη γρηγορότερα. Φτιάξτε τη και απολαύστε τη.
Υλικά
Για την Ουγγαρέζα
• 200 γραμ. μαγιονέζα
• 120 γραμ. ζαμπόν ή πάριζα ή φιλέτο γαλοπούλας, σε λεπτές φετούλες.
• 1 - 2 κουτ. σούπας κέτσαπ (προαιρετικά)
Για τη σαλάτα
• 2 κατσαρά μαρούλια
• 2 κρεμμυδάκια χλωρά
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας ξύδι
• 2 αυγά βρασμένα και κομμένα σε φέτες
• αλάτι
Εκτέλεση
Σαλάτα με πράσινη λόλα με Ουγγαρέζα
Για την Ουγγαρέζα
• 200 γραμ. μαγιονέζα
• 120 γραμ. ζαμπόν ή πάριζα ή φιλέτο γαλοπούλας, σε λεπτές φετούλες.
• 1 - 2 κουτ. σούπας κέτσαπ (προαιρετικά)
Για τη σαλάτα
• 2 κατσαρά μαρούλια
• 2 κρεμμυδάκια χλωρά
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας ξύδι
• 2 αυγά βρασμένα και κομμένα σε φέτες
• αλάτι
Εκτέλεση
Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της Ουγγαρέζας να ενωθούν καλά. | |
Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μαρούλια, τα ξεφυλλίζουμε, τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε. Έπειτα κόβουμε τις ρίζες από τα κρεμμυδάκια, αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα και τα πλένουμε. |
|
Κόβουμε τα μαρούλια και τα κρεμμυδάκια, τα βάζουμε σ' ένα μπωλ, ρίχνουμε το λάδι το ξύδι, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την Ουγγαρέζα. | |
Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε στη σαλάτα το ένα αυγό κομμένο κι ανακατεύουμε πάλι. Σερβίρουμε σε μια σαλατιέρα τη σαλάτα, γαρνίρουμε με το δεύτερο αυγό και την απολαμβάνουμε. Δείτε επίσης: Σαλάτα κόκκινη λόλα με ντομάτα |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.