Header Ads

Σαλάτα με κατσαρό μαρούλι και Ουγγαρέζα

Σαλάτα με κατσαρό μαρούλι και Ουγγαρέζα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μια πολύ νόστιμη σαλάτα, με πράσινο κατσαρό μαρούλι, χλωρά κρεμμυδάκια και υπέροχη γευστική σαλάτα Ουγγαρέζα. Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα και τρώγεται ακόμη γρηγορότερα. Φτιάξτε τη και απολαύστε τη.

Σαλάτα με πράσινη λόλα με Ουγγαρέζα

Υλικά

    Για την Ουγγαρέζα

•   200 γραμ. μαγιονέζα
•   120 γραμ. ζαμπόν ή πάριζα ή φιλέτο γαλοπούλας, σε λεπτές φετούλες.
•   1 - 2 κουτ. σούπας κέτσαπ (προαιρετικά)

   Για τη σαλάτα

•   2  κατσαρά μαρούλια
•   2 κρεμμυδάκια χλωρά
•   2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•   1 κουτ. σούπας ξύδι
•   2 αυγά βρασμένα και κομμένα σε φέτες
•   αλάτι

Εκτέλεση

Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της Ουγγαρέζας να ενωθούν καλά.
Σαλάτα με κατσαρό μαρούλι και Ουγγαρέζα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σαλάτα με κατσαρό μαρούλι και Ουγγαρέζα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μαρούλια, τα ξεφυλλίζουμε, τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.
Έπειτα κόβουμε τις ρίζες από τα κρεμμυδάκια, αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα και τα πλένουμε.
Σαλάτα με κατσαρό μαρούλι και Ουγγαρέζα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σαλάτα με κατσαρό μαρούλι και Ουγγαρέζα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κόβουμε τα μαρούλια και τα κρεμμυδάκια, τα βάζουμε σ' ένα μπωλ, ρίχνουμε το λάδι το ξύδι, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την Ουγγαρέζα.
Σαλάτα με κατσαρό μαρούλι και Ουγγαρέζα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σαλάτα με κατσαρό μαρούλι και Ουγγαρέζα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε στη σαλάτα το ένα αυγό κομμένο κι ανακατεύουμε πάλι.
Σερβίρουμε σε μια σαλατιέρα τη σαλάτα, γαρνίρουμε με το δεύτερο αυγό και την απολαμβάνουμε.

Δείτε επίσης: Σαλάτα κόκκινη λόλα με ντομάτα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια