Σαλάτα κόκκινη λόλα με ντομάτα

Σαλάτα κόκκινη λόλα με ντομάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Η κόκκινη λόλα, είναι ένα κατσαρό μαρούλι, πολύ μαλακό, που με την ωραία γεύση και το έντονο χρώμα του, εντυπωσιάζει στο τραπέζι μας. Το λόλα ρόσσα, όπως λέγεται, έγινε γνωστό στην Ελλάδα τα τελευταία, σχετικά, χρόνια και με την ξεχωριστή του γεύση, έχει αποκτήσει πολλούς φίλους.


Σαλάτα με μαρούλι κόκκινη λόλα και ντομάτα


Υλικά

•    1 λόλα κόκκινη
•    1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε μέτρια κομμάτια
•    ½ αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
•    1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
•    ελαιόλαδο - ξύδι
•    αλάτι


Εκτέλεση


Πλένουμε καλά το μαρούλι, τη ντομάτα, το αγγούρι και τα στραγγίζουμε.
Κόβουμε τη λόλα (καλύτερα με τα χέρια), σε χοντρά κομμάτια, έπειτα καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι, ακολούθως τα υπόλοιπα λαχανικά και τα βάζουμε όλα μαζί σ' ένα μπολ.
Σαλάτα κόκκινη λόλα με ντομάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σαλάτα κόκκινη λόλα με ντομάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε τη σαλάτα, την περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξύδι και την αλατίζουμε.
Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε τη σαλάτα, κι ανάλογα με τα γούστα μας, διορθώνουμε σε αλάτι και ξύδι, αν χρειάζεται.
Τη μεταφέρουμε σε μια ωραία σαλατιέρα και την σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.