Header Ads

Σαλάτα Ουγγαρέζα

Σαλάτα Ουγγαρέζα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Η Ουγγαρέζα είναι ένα πολύ γευστικό άλειμμα που φτιάχνεται με ζαμπόν, πάριζα ή φιλέτο γαλοπούλας και μαγιονέζα, γνωστή και ως ζαμπονοσαλάτα.
Αν και το όνομα παραπέμπει στην ομώνυμη χώρα, στην πραγματικότητα καμία σχέση δεν έχει με αυτή, αφού πρόκειται για ελληνική επινόηση, που πιθανότατα παρασκεύασε κάποιος ιδιοκτήτης ταχυφαγείου (σαντουϊτσάδικου που λέγαμε στα νιάτα μας).
Ανάλογα με τα γούστα μας, μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα υλικά όπως, κέτσαπ, τυρί, αυγά, κρεμμύδι, πιπεριές, αγγουράκι τουρσί κ.α.

Ζαμπονοσαλάτα με μαγιονέζα


Υλικά

•  120 γραμ. ζαμπόν ή πάριζα ή φιλέτο γαλοπούλας
•  200 γραμ. μαγιονέζα
•  1 κουτ. σούπας κέτσαπ (προαιρετικά)
•  αλάτι
•  ελιές ξυδάτες για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κόβουμε το ζαμπόν ή όποιο άλλο αλλαντικό μάς αρέσει, πρώτα στη μέση, κατά μήκος και μετά σε λεπτές φετούλες. Το βάζουμε σε ένα μπωλ και μετά προσθέτουμε τη μαγιονέζα.
Σαλάτα Ουγγαρέζα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σαλάτα Ουγγαρέζα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ανακατεύουμε καλά, να ενωθούν τα υλικά μας, δοκιμάζουμε για αλάτι, κι αν χρειαστεί προσθέτουμε.
Τοποθετούμε το μπωλ με την ζαμπονοσαλάτα μας στο ψυγείο, σκεπασμένη με καπάκι ή μεμβράνη φαγητού.
Όταν πρόκειται να την σερβίρουμε την ανακατεύουμε, τη μεταφέρουμε σε ένα ωραίο σκεύος και τη στολίζουμε, αν θέλουμε, με φέτες από το ζαμπον ή και ελιές.

Συνοδεύει ωραιότατα κρέας και πουλερικά, ενώ τρώγεται και σκέτη πάνω σε ψημένο ψωμί ή σε κρακεράκια. Επίσης ταιριάζει πάρα πολύ σε ζεστά ή κρύα σάντουιτς, ειδικά όταν είναι με μπιφτέκι, ενώ πάει πολύ και στα πιτόγυρα (τα σουβλάκια που λένε η Αθηναίοι), αποτελώντας τον άξιο αντικαταστάτη του τζατζικίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια