Κεφαλάκια αρνίσια γιούλμπασι στη λαδόκολλα

Κεφαλάκια αρνίσια γιούλμπασι στη λαδόκολλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τα κεφαλάκια ανήκουν στην κατηγορία των φαγητών που ή σου αρέσουν πολύ ή ούτε που να ακούσεις. Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, και ειδικά αν έχεις δοκιμάσει και δεν σου πολυάρεσαν, αυτή είναι μια ωραιότατη συνταγή, που με την υπέροχη γεύση της, είναι σίγουρο ότι θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη.


Κεφαλάκια αρνίσια ή κατσικίσια γιούλμπασι στη λαδόκολλα


Υλικά

•    3 κεφαλάκια αρνίσια
•   
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
•    50 - 80 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
•    5 - 6 σκελίδες σκόρδο σε φέτες

•    3 - 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•   
3 - 4 κουτ. σούπας φυτίνη ή βούτυρο 
•    1 κουτ. γλυκού κοφτό μουστάρδα σκόνη  
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

•    1 - 2 λαδόκολλες και αλουμινόχαρτο για το τύλιγμα


Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα κεφαλάκια και τα αφήνουμε σε ένα μπολ να στραγγίσουν.

Απλώνουμε δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο σταυρωτά σε ένα ταψί, που να χωράει τα κεφαλάκια μας (Ν°36 ή 38).
Πάνω στο αλουμινόχαρτο βάζουμε τις δυο λαδόκολλες σταυρωτά, και πάνω τους απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τις πιπεριές, τα σκόρδα, το βούτυρο, τη μουστάρδα και το τυρί.
Κεφαλάκια αρνίσια γιούλμπασι στη λαδόκολλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κεφαλάκια αρνίσια γιούλμπασι στη λαδόκολλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα κεφαλάκια από την μια μεριά και τα τοποθετούμε με την λαδωμένη πλευρά προς τα κάτω, στο ταψί.

Έπειτα τα αλατοπιπερώνουμε κι από πάνω, ρίχνουμε την υπόλοιπη μουστάρδα, το βούτυρο, το τυρί, τα σκόρδα, τις πιπεριές και το λάδι.
Κεφαλάκια αρνίσια γιούλμπασι στη λαδόκολλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κεφαλάκια αρνίσια γιούλμπασι στη λαδόκολλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Συνεχίζουμε τυλίγοντας τα κεφαλάκια μέσα στις  λαδόκολλες και τελειώνουμε τυλίγοντάς τα και με τα αλουμινόχαρτα.

Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°- 200°C (ανάλογα τη δύναμη του φούρνου μας), πάνω - κάτω στις αντιστάσεις, για περίπου 3 ώρες.

  
Μετά τις 2½ ώρες βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το ξετυλίγουμε προσεκτικά, κόβοντας το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα με ένα μαχαίρι, και ανοίγοντάς τα με δυο πηρούνια.
Κεφαλάκια αρνίσια γιούλμπασι στη λαδόκολλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κεφαλάκια αρνίσια γιούλμπασι στη λαδόκολλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αν δούμε ότι τα κεφαλάκια δεν είναι έτοιμα, τα ξανασκεπάζουμε και τα ψήνουμε για περίπου μισή ώρα ή όσο ακόμα χρειαστεί.

Αν έχουν ψηθεί αλλά δεν έχουν ροδίσει καλά, τα ξαναβάζουμε στο φούρνο, με ανοιχτή την λαδόκολλα και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, όσο μας αρέσει.

Καθαρίζουμε τα κεφαλάκια και τα σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα, πασπαλισμένα με αλατοπίπερο.
 

Τα σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες και σαλάτα. 

-- Ο συνολικός χρόνος ψησίματος, εξαρτάται από την κουζίνα μας, το μέγεθος των κεφαλιών και την ηλικία των ζώων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους