Σοκολατένιος κορμός με πασχαλινά κουλουράκια που μας περίσσεψαν

Σοκολατένιος κορμός με πασχαλινά κουλουράκια που μας περίσσεψαν - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μια πολύ καλή λύση για να μην πετάξουμε τα πασχαλινά κουλούρια που μας περίσσεψαν, είναι να τα ανακυκλώσουμε σ' ένα πολύ εύκολο και πεντανόστιμο, σοκολατένιο γλυκό, που είναι σκέτος πειρασμός, για τα μικρά αλλά και τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά.
Αν έχετε κουλουράκια ...


Σοκολατένιος κορμός με πασχαλινά κουλούρια που μας περίσσεψαν


Υλικά

•    500 γραμ. πασχαλινά κουλούρια ή βουτύρου
•    400 γραμ. πραλίνα φουντουκιού
•    2 κουτ. σούπας (10 γραμ.) κακάο, κοσκινισμένο
•    300 γραμ. αμύγδαλα καβουρτισμένα ή καρύδια, χοντροκομμένα
•    500 γραμ. μαργαρίνη
•    100 γραμ. ζάχαρη άχνη
•    1 σφηνάκι (50 γραμ.) ούζο ή λικέρ πορτοκάλι
•    ζάχαρη άχνη ή ινδοκάρυδο για επικάλυψη
•    μεμβράνη ή  λαδόκολλες για το τύλιγμα

Εκτέλεση


Αν χρησιμοποήσουμε αμύγδαλα τα ξεφλουδίζουμε, τα καβουρδίζουμε και τα χοντροκόβουμε, ενώ αν βάλουμε καρυδόψυχα απλά την χοντροκόβουμε.

Σ᾿ ένα λεκανάκι, σπάζουμε με τα χέρια μας σε μικρά κομματάκια τα κουλούρια, ρίχουμε μέσα το λικέρ και τ᾿ αμύγδαλα και τ' ανακατεύουμε καλά.
Σοκολατένιος κορμός με πασχαλινά κουλούρια που μας περίσσεψαν - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σοκολατένιος κορμός με πασχαλινά κουλούρια που μας περίσσεψαν - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τη πραλίνα φουντουκιού, το κακάο και τη ζάχαρη με τη μαγαρίνη για 2' - 3' μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Σοκολατένιος κορμός με πασχαλινά κουλούρια που μας περίσσεψαν - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σοκολατένιος κορμός με πασχαλινά κουλούρια που μας περίσσεψαν - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, το ρίχνουμε στο μπολ με τα κουλούρια, κι ανακατεύουμε όλα τα υλικά, για να ενωθούν.

Βρέχουμε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνουμε τη μεμβράνη. Έπειτα αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το πατάμε καλά να στρωθεί και να πάρει το σχήμα της φόρμας.
Σοκολατένιος κορμός με πασχαλινά κουλούρια που μας περίσσεψαν - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σοκολατένιος κορμός με πασχαλινά κουλούρια που μας περίσσεψαν - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Καλύπτουμε από πάνω με μεμβράνη και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο, για 7 - 8 ώρες να παγώσει καλά.
Αφού παγώσει ο κορμός, αφαιρούμε τη επάνω μεμβράνη, τον αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε δίσκο ή πιατέλα, κι αφαιρούμε την άλλη μεμβράνη. 
Σοκολατένιος κορμός με πασχαλινά κουλούρια που μας περίσσεψαν - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σοκολατένιος κορμός με πασχαλινά κουλουράκια που μας περίσσεψαν - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή ινδοκάρυδο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

-- Εναλλακτικά, αντί για φόρμα, μπορούμε να χ
ωρίζουμε το μείγμα στα δύο, να το απλώσουμε σε δυο λαδόκολλες και να το τυλίξουμε όπως το μωσαϊκό.


2 σχόλια:

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους