Καταπληκτικά κουλουράκια, που τρίβουν σαν μπισκότα και είναι απίστευτα νόστιμα.
Γίνονται πανεύκολα και γρήγορα, κι είναι ιδανικά για τον καφέ μας, τη δουλειά αλλά και το σχολείο.
Επίσης είναι ότι πρέπει και για Πασχαλινά, ειδικά αν δεν μας αρέσει η γεύση και η μυρωδιά της αμμωνίας.
Υλικά
• 4½ φλυτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
• 250 γραμ. βούτυρο αγελάδος ή μαργαρίνη (μία πλάκα)
• 3 αυγά φρέσκα
• 1 μπέικιν πάουντερ
• 1 βανίλια
• 2 κουτ. σούπας ούζο
Εκτέλεση
Γίνονται πανεύκολα και γρήγορα, κι είναι ιδανικά για τον καφέ μας, τη δουλειά αλλά και το σχολείο.
Επίσης είναι ότι πρέπει και για Πασχαλινά, ειδικά αν δεν μας αρέσει η γεύση και η μυρωδιά της αμμωνίας.
Κουλουράκια βουτύρου
Υλικά
• 4½ φλυτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
• 250 γραμ. βούτυρο αγελάδος ή μαργαρίνη (μία πλάκα)
• 3 αυγά φρέσκα
• 1 μπέικιν πάουντερ
• 1 βανίλια
• 2 κουτ. σούπας ούζο
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. | |
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε καλά την ζάχαρη με το βούτυρο για 10', μέχρι ν᾿ ασπρίσει και ν᾿ αφρατέψει το μείγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, του μίξερ, στο μισό και προσθέτουμε ένα - ένα τ᾿ αυγά, τη βανίλια, το μπέικιν, το ούζο και 5 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι. |
|
Όταν ομογενοποιηθεί η ζύμη, τη βάζουμε σε λεκάνη (που να βολεύει στο
ζύμωμα) και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, προσθέτοντας λίγο - λίγο το υπόλοιπο αλεύρι,
(αλλά, όχι όλο μαζί). Μπορεί να μην το πάρει όλο, ή να χρειαστεί και λίγο παραπάνω. Θέλουμε να γίνει μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή, (όχι σφιχτή). Με το χέρι μας, παίρνουμε από την ζύμη μπαλάκια, σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού, τα κάνουμε κορδονάκια και τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. |
|
Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε βουτυρωμένες λαμαρίνες, ή στρωμένες με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, με αντιστάσεις, για 20' περίπου, μέχρι να ροδίσουν πολύ ελαφρά. -- Δεν τα ψήνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν. -- Αν τα φυλάξουμε κλεισμένα αεροστεγώς διατηρούνται για πολλές μέρες. Τεμάχια: 50 περίπου. |
16 Σχόλια
Φαίνονται πολύ ωραία!!!Μια ερωτησούλα θέλει 1 φακελάκι ή 1 κουταλάκι μπεικιν?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη/ε μου, βάζουμε 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ.
ΔιαγραφήΕξαιρετικα. Τα φιαχνω για δευτερη φορα, μονο που τα ψηνω στον αερα. Συγχαρητηρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπίλιο μου, χαίρομαι που σου αρέσουν, όσο για το ψήσιμο κανένα πρόβλημα, ψήστα όπου σου γίνονται καλύτερα.
ΔιαγραφήΕξαιρετικα. Συγχαρητηρια
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις δίκιο !!!!!
ΔιαγραφήΑυτά τα μπισκοτάκια είναι σκέτη τρέλα !!!! Μπράβο !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα έφτιαξα, είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ. Συγχαρητήρια για τη συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ - πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα τα έφτιαξαν γίνανε τέλεια πολύ νόστιμα αλλά αντί για ούζο έβαλα κονιάκ γιατί δε μ'αρεσει το ούζο κατα τα αλλά τέλεια :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα εφτιαξα σημερα είναι τέλεια!εγω δεν έβαλα ουζο έβαλα λικερ άλλο, αλλά εγιναν γρηγορα και ευκολα.Και πολύ νοστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη/ε χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν.
ΔιαγραφήΘελω να τα κανω για το μωρο μου το οποιο ειναι ενος ετους...με τι να αντικαταστισω το ουζο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρίνα μου το αλκοόλ που έχει το ούζο εξατμίζεται στο ψήσιμο. Αν όμως θέλεις οπωσδήποτε να το αντικαταστήσεις, βάλε 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού.
ΔιαγραφήΕάν βαλω 4 κουπεs αλευρι αλλαζει κατι στα υπολοιπα υλικα ? ευχαριστω,,,,
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι δεν αλλάζει τα υπόλοιπα υλικά, απλά δεν είναι σίγουρο αν θα φτάσει για να γίνει σωστή η ζύμη.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.