Ένα παλιό αγαπημένο, πολύ εύκολο και πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό, που θα ξετρελάνει τα παιδιά και θα βάλει σε πολύ μεγάλο πειρασμό τους μεγάλους.
Κι αυτό, γιατί είναι αδύνατο να φάτε μόνο ένα κομμάτι.
Αυτό είναι το πρώτο γλυκό που θυμάμαι να φτιάχνει η μαμά μου, στις γιορτές.
Υλικά
• 1 πλάκα μαργαρίνη (βιτάμ) 250 γραμ.
• 320 γραμ. ζάχαρη άχνη
• 320 γραμ. μπισκότα πτι μπερ
• 2 αυγά βιολογικά
• 2 βανίλιες
• 3 κουτ. σούπας (15 γραμ.) κακάο, κοσκινισμένο
• 170 γραμ. καρύδια χοντροκομμένα
• 1 σφηνάκι ούζο (50 γραμ.)
• 1 πρέζα αλάτι
• ινδοκάρυδο και τρούφα για επικάλυψη
• 2 λαδόκολλες 40 x 50 εκ.
Εκτέλεση
Κι αυτό, γιατί είναι αδύνατο να φάτε μόνο ένα κομμάτι.
Αυτό είναι το πρώτο γλυκό που θυμάμαι να φτιάχνει η μαμά μου, στις γιορτές.
Μωσαϊκό ή σαλάμι με μους σοκολάτας και μπισκότα
Υλικά
• 1 πλάκα μαργαρίνη (βιτάμ) 250 γραμ.
• 320 γραμ. ζάχαρη άχνη
• 320 γραμ. μπισκότα πτι μπερ
• 2 αυγά βιολογικά
• 2 βανίλιες
• 3 κουτ. σούπας (15 γραμ.) κακάο, κοσκινισμένο
• 170 γραμ. καρύδια χοντροκομμένα
• 1 σφηνάκι ούζο (50 γραμ.)
• 1 πρέζα αλάτι
• ινδοκάρυδο και τρούφα για επικάλυψη
• 2 λαδόκολλες 40 x 50 εκ.
Εκτέλεση
Σ᾿ ένα λεκανάκι, σπάζουμε σε μικρά κομματάκια τα μπισκότα, ρίχουμε μέσα τις βανίλιες, τα καρύδια, το ούζο και τ᾿ ανακατεύουμε καλά. | |
Σ᾿ ένα μπολ, χτυπάμε τ᾿ ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη με το βιτάμ για 4'- 5', μέχρι ν᾿ ασπρίσει και να γίνει κρεμώδες. |
|
Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε τους κρόκους και όταν απορροφηθούν προσθέτουμε το κακάο. |
|
Όταν ενωθούν τα υλικά, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο λιγότερο και προσθέτουμε τα ασπράδια. |
|
Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, το ρίχνουμε στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά, για να ενωθούν. |
|
Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και παίρνουμε το ένα κομμάτι. Απλώνουμε τη μια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας και τοποθετούμε το μείγμα κατά πλάτος (στα 40 εκ.). |
|
Το πατάμε με τα χέρια μας, φτιάχνοντας ένα μπαστούνι και το τυλίγουμε σε ρολό. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας και με τα χέρια μας του δίνουμε σχήμα κυλινδρικό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο μπαστούνι. Τα τοποθετούμε προσεκτικά σε μακρόστενο δίσκο και τα βάζουμε στο ψυγείο 5 - 6 ώρες, να παγώσουν. |
|
Αφού
σφίξουν, τα ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και την τρούφα,
τα κυλάμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας μπρος - πίσω, για να κολλήσει η
επικάλυψη, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα σερβίρουμε. -- Αν χρησιμοποιήσουμε μαλακό βιτάμ και δεν σφίξει καλά, μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.