Header Ads

Πώς ασπρίζουμε και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα

Πώς ασπρίζουμε και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αν σε κάποια συνταγή μας χρειαζόμαστε ασπρισμένα, ή και καβουρντισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, και θέλουμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας, να μην τα πάρουμε έτοιμα, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.
Εύκολα, γρήγορα και πολύ πιο οικονομικά.

Πώς ξεφλουδίζουμε και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα

Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.



Υλικά

•    όσα αμύγδαλα ή φουντούκια χρειαζόμαστε

Εκτέλεση

Βάζουμε τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια σ᾿ ένα μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι, με νερό που βράζει, φροντίζοντας να τα σκεπάζει.
Τα αφήνουμε, για 1' - 2' και τα βγάζουμε (είναι έτοιμα όταν φουσκώσουν τ᾿ αμύγδαλα).
Αδειάζουμε το καυτό νερό και τα ρίχνουμε σε κρύο, για να παγώσουν λίγο και να πιάνονται.
Πώς ασπρίζουμε και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πώς ασπρίζουμε και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τα στραγγίζουμε καλά και πιάνοντας ένα - ένα τα αμύγδαλα, με τον αντίχειρα και τον δείχτη, τα πιέζουμε και αμέσως ξεφλουδίζονται.
Στη συνέχεια τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σ' ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν.Έπειτα τα απλώνουμε σε ένα ταψί, μέσα στο οποίο έχουμε απλώσει μια πετσέτα, και τα ταμπονάρουμε για να τα στεγνώσουμε τελείως.
Πώς ασπρίζουμε και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»

Πώς ασπρίζουμε και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πώς καβουρδίζουμε τ᾿ αμύγδαλα:

Απλώνουμε τα αμύγδαλα, ή όποιους άλλους ξηρούς καρπούς θέλουμε, σ᾿ ένα αντικολλητικό ταψί και τους ψήνουμε στο φούρνο, στους 100°C, για 10' - 15', ανάλογα πόσο σκούρα τα θέλουμε.

Πώς ασπρίζουμε και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πώς ασπρίζουμε και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Εναλλακτικά, αν δεν θέλουμε να ψήσουμε τα αμύγδαλα στην κουζίνα ή αν τα βιαζόμαστε ή αν θέλουμε να τους δώσουμε περισσότερο χρώμα, μπορούμε να τα καβουρδίσουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε.

Δείτε επίσης: Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.