Πώς ασπρίζουμε και καβουρδίζουμε τα αμύδγαλα

Τα φαγητά της γιαγιάς - Πώς ασπρίζουμε και καβουρδίζουμε τα αμύδγαλα
Αν σε κάποια συνταγή μας χρειαζόμαστε ασπρισμένα, ή και καβουρντισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, και θέλουμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας, να μην τα πάρουμε έτοιμα, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.
Εύκολα, γρήγορα και πολύ πιο οικονομικά.


 


Πώς ασπρίζουμε και καβουρδίζουμε τα αμύδγαλα

Υλικά

•    όσα αμύγδαλα ή φουντούκια χρειαζόμαστε

Εκτέλεση

Τα φαγητά της γιαγιάς - Πώς ασπρίζουμε και καβουρδίζουμε τα αμύδγαλα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πώς ασπρίζουμε και καβουρδίζουμε τα αμύδγαλα
Βάζουμε τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια σ᾿ ένα μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι, με νερό που βράζει, φροντίζοντας να τα σκεπάζει.
Τα αφήνουμε, για 1' - 2' και τα βγάζουμε (είναι έτοιμα όταν φουσκώσουν τ᾿ αμύγδαλα).
Αδειάζουμε το καυτό νερό και τα ρίχνουμε σε κρύο, για να παγώσουν λίγο και να πιάνονται.
Τα στραγγίζουμε καλά και πιάνοντας ένα - ένα τα αμύγδαλα, με τον αντίχειρα και τον δείχτη, τα πιέζουμε και αμέσως ξεφλουδίζονται.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πώς ασπρίζουμε και καβουρδίζουμε τα αμύδγαλα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πώς ασπρίζουμε και καβουρδίζουμε τα αμύδγαλα
Πως καβουρδίζουμε τ᾿ αμύγδαλα:
 
Απλώνουμε τα αμύγδαλα, ή όποιους άλλους ξηρούς καρπούς θέλουμε, σ᾿ ένα αντικολλητικό ταψί και τους ψήνουμε στο φούρνο, στους 100°C, για 10' - 15', ανάλογα πόσο σκούρα τα θέλουμε.


Τα φαγητά της γιαγιάς - Πώς ασπρίζουμε και καβουρδίζουμε τα αμύδγαλα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πώς ασπρίζουμε και καβουρδίζουμε τα αμύδγαλα
Εναλλακτικά, αν δεν θέλουμε να ψήσουμε τα αμύγδαλα στην κουζίνα, ή αν τα βιαζόμαστε, ή αν θέλουμε να τους δώσουμε περισσότερο χρώμα, μπορούμε να τα καβουρδίσουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε.


1 σχόλιο:

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.