Η λιχουδιά των παιδικών μου χρόνων, το απαραίτητο γλύκισμα στις βόλτες, στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.
Ήταν σχεδόν φαντασίωση.
Κι όμως, με πολύ απλά υλικά, πανεύκολα και γρήγορα, μπορούμε να το φτιάξουμε και να το προσφέρουμε σ᾿ αυτούς που αγαπάμε.
Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Υλικά
• 200 γραμ. αμύγδαλα ανάλατα, καβουρδισμένα
• 200 γραμ. σουσάμι ψημένο
• 200 γραμ. μέλι
• 50 γραμ. ζάχαρη
• σπορέλαιο για επάλειψη
Εκτέλεση
Ήταν σχεδόν φαντασίωση.
Κι όμως, με πολύ απλά υλικά, πανεύκολα και γρήγορα, μπορούμε να το φτιάξουμε και να το προσφέρουμε σ᾿ αυτούς που αγαπάμε.
Παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι
Υλικά
• 200 γραμ. αμύγδαλα ανάλατα, καβουρδισμένα
• 200 γραμ. σουσάμι ψημένο
• 200 γραμ. μέλι
• 50 γραμ. ζάχαρη
• σπορέλαιο για επάλειψη
Εκτέλεση
Απλώνουμε τα αμύγδαλα, σ᾿ ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 100°C, για 10' - 15', ανάλογα πόσο σκούρα τα θέλουμε. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μέλι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα, να λιώσουν και να ενωθούν. |
|
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε το σουσάμι. | |
Ανακατεύουμε μέχρι όλα τα υλικά, να μελώσουν και να δέσουν. Απλώνουμε το παστέλι σε ένα ταψί, πολύ ελαφρά λαδωμένο και το ισιώνουμε με τη σπάτουλα, για να πάρει το πάχος που έχουν τα αμύγδαλα. |
|
Όταν κρυώσει λίγο, χαράζουμε τα κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε και όταν παγώσει, το κόβουμε και το απολαμβάνουμε κατά βούληση! -- Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να φτιάξουμε παστέλι με όποιο ξηρό καρπό θέλουμε. Για τα παιδιά, είναι πολύ πιο θρεπτικό με σκέτο σουσάμι. -- Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο, ρίχνοντας πολύ μικρά κομματάκια σε ένα ποτήρι παγωμένο νερό, κι αν μείνουν ενωμένα, σημαίνει ότι το παστέλι μας έγινε. |
3 Σχόλια
einai para POLH OREA TIN EXO KANEI PARA POLES FORES KAI ME PARALAGES ME SOKOLATA KAI GLIKO TOY KOYTALIOY KAI UA TO KANO KAI ME FISTIKI KAI FOYNTOYKI GIANA DO POS UA FGI.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαντώ μου, επειδή ακούγεται πολύ ενδιαφέρον, αν θέλεις, γράψε μου πως το κάνεις με γλυκό του κουταλιού.
ΔιαγραφήΠολύ καλό το κάνω τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.