Όταν έφτιαξα για πρώτη φορά παγκάσιους στικς, δεν είχε περάσει από το μυαλό μου αυτό που θα γινόταν. Ο γιος μου με την κόρη μου μάλωναν για το ποιός θα φάει τα περισσότερα.
Γίνονται απίστευτα μαλακά (αντίθετα από του εμπορίου) και πάρα πολύ ζουμερά.
Γίνονται απίστευτα μαλακά (αντίθετα από του εμπορίου) και πάρα πολύ ζουμερά.
Πρέπει να τα δοκιμάσετε!
• 800 - 1000 γραμ. φιλέτα παγκάσιους (pangasius) ή βακαλάου, κατεψυγμένα
• 200 - 220 γραμ. φρυγανιά τριμμένη
• 10 - 12 γεμάτες κουτ. σούπας αλεύρι
• 2 αυγά χτυπημένα με 5 κουτ. σούπας νερό
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Παραλληλόγραμμα κομμάτια από φιλέτο ψαριού (Παγκάσιους) πανέ
Υλικά• 800 - 1000 γραμ. φιλέτα παγκάσιους (pangasius) ή βακαλάου, κατεψυγμένα
• 200 - 220 γραμ. φρυγανιά τριμμένη
• 10 - 12 γεμάτες κουτ. σούπας αλεύρι
• 2 αυγά χτυπημένα με 5 κουτ. σούπας νερό
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου μας τα φιλέτα, όχι όμως τελείως, ώστε να κόβονται πιο εύκολα. Μ' ένα κοφτερό μαχαίρι, στη σανίδα κοπής για τα ψαρικά, κόβουμε τα φιλέτα σε παραλληλόγραμμα μπαστουνάκια (στικς), τα πλένουμε καλά, τ' αλατίζουμε και τα βάζουμε σε τρυπητό, να στραγγίσουν καλά. |
|
Βάζουμε τα υλικά για το πανάρισμα σε τρία μπολ και χτυπάμε τ' αυγά με το νερό, αφού ρίξουμε λίγο αλάτι. Παίρνουμε ένα - ένα μπαστούνι ψαριού, το βουτάμε στο αλέυρι, το τινάζουμε ελαφρά, έπειτα το περνάμε από το αυγό και τέλος το βάζουμε στην φρυγανιά. |
|
Όταν κοντεύουμε να τα πανάρουμε όλα, βάζουμε το τηγάνι με το λάδι σε μέτρια φωτιά, κι όταν ζεσταθεί καλά, τηγανίζουμε τα ψάρια, μέχρι να ροδίσουν απ' όλες τις μεριές. | |
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα πολλά λάδια και τα σερβίρουμε ζεστά, με μπόλικο λεμόνι. Δείτε επίσης: Μπακαλιάρος πλακί στην κατσαρόλα |
4 Σχόλια
Ωραια ιδεα..ομως μπορω με τν ίδιο τροπο να τα κανω στο φουρνο για να αποφυγουμε το τηγανητό?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι βέβαια γίνονται στο φούρνο, σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, μέχρι να ροδίσουν.
Διαγραφήπραγματικά η συνταγή αυτή για το παγκασιους είναι η καλύτερη,τηγανιτο παγκασιουςείναι υπέροχο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετική συνταγή για το παγκάσιους. Πρώτη φορά μου βγήκε τόσο τραγανό και τηγανίστηκε άψογα. Μόνο που χρειάστηκα τη μισή ποσότητα αλευριού (έβαλα 5 κουταλιές σούπας). Ίσως λόγω μικρότερης ποσότητας. Ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.