Header Ads

Κέικ με φράουλες

Κέικ με φράουλες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τη συνταγή γι' αυτό το πολύ ωραίο κέικ, με την υπέροχη γεύση από φρέσκιες φράουλες, μου έδωσε η φίλη μου η Ανδριάνα.
Εύκολα και γρήγορα, φτιάχνουμε ένα γλυκάκι για όλες τις ώρες, και με πολλές παραλλαγές στο σερβίρισμα, που θα ξετρελάνει τα παιδιά και τους φίλους μας.

Κέικ με φράουλες


Υλικά

•    3 αυγά
•    1 νεροπότηρο ζάχαρη (240 γρ.)
•    2 νεροπότηρα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (300 γρ.)
•    1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
•    160 γραμ. μαργαρίνη
•    400 γραμ. φράουλες, ελαφρά χτυπημένες στο μούλτι
•    ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
•    μαρμελάδα φράουλα για τη γέμιση (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κέικ με φράουλες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κέικ με φράουλες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χωρίζουμε τ᾿ ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Έπειτα χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη, για 4' - 5', μέχρι το μείγμα ν᾿ ασπρίσει και να κρεμώσει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τους κρόκους και το ξύσμα.
Κέικ με φράουλες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κέικ με φράουλες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν ενσωματωθούν, ρίχνουμε εναλλάξ τη μαρέγκα και το αλεύρι.
Κέικ με φράουλες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κέικ με φράουλες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τέλος ρίχνουμε τις φράουλες, σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε καλά, με μια μαρίζ.
Κέικ με φράουλες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κέικ με φράουλες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σ᾿ ένα ταψί Ν° 26 ή 28 (διαμ. 26 ή 28), στρώνουμε μια βουτυρωμένη λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα, απλώνοντάς το παντού.
Κέικ με φράουλες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κέικ με φράουλες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C στον αέρα, για 60' περίπου.
Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο, τρυπώντας το γλυκό στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα, κι αν βγει στεγνή είναι εντάξει.
Αφού παγώσει το γλυκό, μετά από δύο τουλάχιστον ώρες, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το σερβίρουμε όπως είναι ή με σιρόπι φράουλα.
Κέικ με φράουλες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κέικ με φράουλες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μπορούμε επίσης να το πασπαλίσουμε με άχνη ή να το κόψουμε οριζόντια, στη μέση και να το γεμίσουμε με μαρμελάδα φράουλα και ζάχαρη άχνη.

Δείτε επίσης: Κέικ με μπισκότα

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Καλησπέρα! Γιώτα μου θέλω να το φτιάξω αλλά πώς διατηρείται τώρα που είναι καλοκαίρι? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου όπως όλα τα γλυκά που περιέχουν αυγά, το βάζουμε στο ψυγείο.

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία ιδέα κ για παντεσπάνι τούρτας φράουλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.