Κέικ με μπισκότα

Κέικ με μπισκότα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένα κέικ πολύ απλό στην παρασκευή του, αλλά εξαιρετικά νόστιμο.
Τα μπισκότα λιώνουν μέσα στο γλυκό, και του δίνουν καταπληκτική γεύση σοκολάτας.

Είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, αρέσει πολύ στα παιδιά και εντυπωσιάζει τους μεγάλους.

 

Κέικ με μπισκότα σοκολάτας


Υλικά

•   200 γραμ. μπισκότα γεμιστά, σπασμένα στα 4
•   500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
•   2 φλυτζ. τσαγιού (480 γραμ.) ζάχαρη
•   250 γραμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

•   1¼ φλυτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
•   5 αυγά
•   2 βανίλιες
•   2 κουτ. σούπας λικέρ ούζο ή κονιάκ
•   1 πρέζα αλάτι


   Για το γλάσο

•   6 - 7 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

•   2 - 3 κουτ. σούπας νερό
•   ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 βανίλια 
  
Εκτέλεση


Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, σε μαρέγκα.
 
Έπειτα, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, για 5΄ να αφρατέψει.
Κέικ με μπισκότα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κέικ με μπισκότα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια, το λικέρ, κι έναν - έναν τους κρόκους, ώστε να τους απορροφάει το μείγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο, τη μαρέγκα με το αλεύρι.
Κέικ με μπισκότα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κέικ με μπισκότα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τα μπισκότα και με μια σπάτουλα (μαρίζ), ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. 
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά, μία στρογγυλή φόρμα για κέικ, κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Κέικ με μπισκότα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κέικ με μπισκότα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ψήνουμε στον αέρα, στους 165°C για 60΄ περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ψηθεί το κέικ.
Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 10΄ στη φόρμα, μετά το ξεφορμάρουμε και το τοποθετούμε σε δίσκο ή πιατέλα που έχουμε κοσκινίσει λίγη ζάχαρη άχνη.
Κέικ με μπισκότα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κέικ με μπισκότα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σ' ένα μπολάκι ανακατεύουμε 6 - 7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, με 2 - 3 κουταλιές νερό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα.
Περιχύνουμε το γλάσο στο κέικ, κι όταν σταθεροποιηθεί είναι έτοιμο.
Κέικ με μπισκότα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κέικ με μπισκότα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το απολαμβάνουμε κρύο, με τον καφέ ή το γάλα μας.


3 σχόλια:

  1. Θα το δοκιμάσω σιγουρα καποια στιγμη!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κανω κεικ πορτοκαλι μπορω να σπασω μεσα γεμιστα μπισκοτα πορτοκαλιου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κάνεις την κλασική συνταγή, που αντικαταθιστάς το γάλα με χυμό πορτοκαλιού, ναι γίνεται και θα είναι ωραιότατο.

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.