Πρόκειται για μια από τις ωραιότερες, παραδοσιακές Πασχαλινές πίτες. Νοστιμότατη, πάρα πολύ εύκολη και γρήγορη, με την γεύση και το άρωμα της Άνοιξης.
Φτιάξτε την και είναι σίγουρο ότι θα τη λατρέψετε και θα θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια.
Υλικά
• 1½ κιλό μυζήθρα χλωρή ή ανθότυρο ή χλωρό τυρί
• 2 νεροπότηρα μάραθο ψιλοκομμένο
• 1½ νεροπότηρο ζάχαρη
• 5 αυγά ελαφρά χτυπημένα
• 5 κουτ. σούπας κοφτές σιμιγδάλι ψιλό
• 3 κουτ. σούπας φυτίνη λιωμένη
• 1 πρέζα αλάτι ψιλό
• ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
Φτιάξτε την και είναι σίγουρο ότι θα τη λατρέψετε και θα θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια.
Μαραθόπιτα γλυκιά
Υλικά
• 1½ κιλό μυζήθρα χλωρή ή ανθότυρο ή χλωρό τυρί
• 2 νεροπότηρα μάραθο ψιλοκομμένο
• 1½ νεροπότηρο ζάχαρη
• 5 αυγά ελαφρά χτυπημένα
• 5 κουτ. σούπας κοφτές σιμιγδάλι ψιλό
• 3 κουτ. σούπας φυτίνη λιωμένη
• 1 πρέζα αλάτι ψιλό
• ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ βάζουμε την μυζήθρα και την τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει ψιλά κομματάκια. Κατόπιν ρίχνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και έπειτα, όλα τα υπόλοιπα υλικά. |
|
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αδειάζουμε, σε καλά βουτυρωμένο ταψί, Ν°36 (διαμ. 36 εκ.) και το στρώνουμε με το χέρι μας. | |
Ψήνουμε στη προτελευταία σχάρα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 60', έως ότου ροδίσει καλά. -- Το μείγμα πρέπει να μην κολλάει τα χέρια, αν κολλάει προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι. -- Εάν μπορούμε να βρούμε αιγοπρόβειο φρέσκο, ανάλατο τυρί, γίνεται ακόμη πιο φοβερή. -- Αν δεν μας αρέσουν οι γλυκές πίτες, μπορούμε να φτιάξουμε και αλμυρά μαραθοπιτάκια. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.