Μαραθόπιτα γλυκιά

Τα φαγητά της γιαγιάς - Μαραθόπιτα γλυκιά
Από τις ωραιότερες Πασχαλινές πίτες.
Φτιάξτε τη και είναι σίγουρο ότι θα τη λατρέψετε και θα θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια.
Νοστιμότατη και πάρα πολύ εύκολη, με την γεύση και το άρωμα της Άνοιξης.




 

Μαραθόπιτα γλυκιά

Υλικά

•    1½ κιλό μυζήθρα χλωρή, ή ανθότυρο, ή χλωρό τυρί
•    2 νεροπότηρα μάραθο, ψιλοκομμένο
•    1½ νεροπότηρο ζάχαρη
•    5 αυγά ελαφρά χτυπημένα
•    5 κ. σ. κοφτές σιμιγδάλι ψιλό
•    3 κ. σ. φυτίνη λιωμένη
•    1 πρέζα αλάτι ψιλό
•    ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

Τα φαγητά της γιαγιάς - Μαραθόπιτα γλυκιά
Τα φαγητά της γιαγιάς - Μαραθόπιτα γλυκιά
Σε ένα μπωλ βάζουμε την μυζήθρα και την τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει ψιλά κομματάκια.
Κατόπιν ρίχνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και έπειτα, όλα τα υπόλοιπα υλικά. 
Τα φαγητά της γιαγιάς - Μαραθόπιτα γλυκιά
Τα φαγητά της γιαγιάς - Μαραθόπιτα γλυκιά
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αδειάζουμε, σε καλά βουτυρωμένο ταψί, Ν°36 (διαμ. 36 εκ.) και το στρώνουμε με το χέρι μας.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Μαραθόπιτα γλυκιά
Τα φαγητά της γιαγιάς - Μαραθόπιτα γλυκιά
Ψήνουμε στη προτελευταία σχάρα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 60', έως ότου ροδίσει καλά.

-- Το μείγμα πρέπει να μην κολλάει τα χέρια, αν κολλάει προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι.
-- Εάν μπορούμε να βρούμε αιγοπρόβειο φρέσκο, ανάλατο τυρί, γίνονται ακόμη πιο φοβερά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.