Τα μαραθοπιτάκια, για μένα, είναι συνυφασμένα με το Πασχαλινό τραπέζι, κι αυτό, γιατί δεν έχει υπάρξει χρονιά που να μην τα έχουμε φτιάξει γι' αυτήν τη μέρα.
Φτιάξτε τα και είναι σίγουρο ότι θα τα λατρέψετε.
Νοστιμότατα και πάρα πολύ εύκολα, γεμάτα με την γεύση και το άρωμα της Άνοιξης.
Υλικά
• 1 κιλό μυζήθρα χλωρή
• 1 νεροπότηρο μάραθος ψιλοκομμένος
• 4 αυγά
• 1 κουτ. σούπας αλάτι ψιλό
• 3 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
• λίγο βούτυρο ή φυτίνη
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ βάζουμε την μυζήθρα και την τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει ψιλά κομματάκια.
Κατόπιν ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απ' τη φυτίνη, κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C, στον αέρα.
Η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή, κι αν δεν είναι προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι.
Την πλάθουμε μπαλάκια, στο μέγεθος και το σχήμα ενός κουραμπιέ και τα αραδιάζουμε σε καλά βουτυρωμένη λαμαρίνα.
Επάνω σε κάθε πιτάκι, τοποθετούμε από ένα μικρό κομματάκι βούτυρο ή φυτίνη, περίπου στο μέγεθος
φασολιού.
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 15 - 20', έως ότου ροδίσουν καλά.
Τεμάχια: 26 περίπου.
-- Εάν μπορέσουμε να βρούμε αιγοπρόβειο, φρέσκο, ανάλατο τυρί, γίνονται ακόμη πιο φοβερά.
Δείτε επίσης: Μαραθόπιτα γλυκιά
Φτιάξτε τα και είναι σίγουρο ότι θα τα λατρέψετε.
Νοστιμότατα και πάρα πολύ εύκολα, γεμάτα με την γεύση και το άρωμα της Άνοιξης.
Μαραθοπιτάκια αλμυρά
Υλικά
• 1 κιλό μυζήθρα χλωρή
• 1 νεροπότηρο μάραθος ψιλοκομμένος
• 4 αυγά
• 1 κουτ. σούπας αλάτι ψιλό
• 3 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
• λίγο βούτυρο ή φυτίνη
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ βάζουμε την μυζήθρα και την τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει ψιλά κομματάκια.
Κατόπιν ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απ' τη φυτίνη, κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C, στον αέρα.
Η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή, κι αν δεν είναι προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι.
Την πλάθουμε μπαλάκια, στο μέγεθος και το σχήμα ενός κουραμπιέ και τα αραδιάζουμε σε καλά βουτυρωμένη λαμαρίνα.
Επάνω σε κάθε πιτάκι, τοποθετούμε από ένα μικρό κομματάκι βούτυρο ή φυτίνη, περίπου στο μέγεθος
φασολιού.
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 15 - 20', έως ότου ροδίσουν καλά.
Τεμάχια: 26 περίπου.
-- Εάν μπορέσουμε να βρούμε αιγοπρόβειο, φρέσκο, ανάλατο τυρί, γίνονται ακόμη πιο φοβερά.
4 Σχόλια
Πολύ ωραία φαίνονται, συγχαρητήρια! Αντι για σιμιγδάλι μπορούμε να βάλουμε αλευρι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι αν θέλουμε, αντί για σιμιγδάλι, μπορούμε να βάλουμε αλεύρι.
ΔιαγραφήΤΑ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιώτα μου χαίρομαι που σου άρεσαν.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.