Μαραθοπιτάκια αλμυρά

Τα φαγητά της γιαγιάς - Μαραθοπιτάκια  αλμυρά
Δεν υπάρχουν ωραιότερες πίτες από αυτές.
Φτιάξτε τις και είναι σίγουρο ότι θα τις λατρέψετε.
Νοστιμότατες και πάρα πολύ εύκολες, με την γεύση και το άρωμα της Άνοιξης.





 


Μαραθοπιτάκια  αλμυρά

Υλικά

•    1 κιλό μυζήθρα χλωρή
•    1 νεροπότηρο μάραθο, ψιλοκομμένο
•    4 αυγά
•    1 κ. σ. αλάτι ψιλό
•    3 κ. σ. σιμιγδάλι ψιλό
•    λίγη φυτίνη


Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ βάζουμε την μυζήθρα και την τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει ψιλά κομματάκια.
Κατόπιν ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απ' τη φυτίνη.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170ο C, στον αέρα.

Η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή, (αν δεν είναι, προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι). 
Την πλάθουμε μπαλάκια, (στο μέγεθος και το σχήμα ενός κουραμπιέ), και τα αραδιάζουμε σε καλά βουτυρωμένη λαμαρίνα.
Επάνω σε κάθε πιτάκι, τοποθετούμε από ένα μικρό κομματάκι φυτίνη,(στο μέγεθος φασολιού). Τα φαγητά της γιαγιάς - Μαραθοπιτάκια  αλμυρά

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 15 - 20', έως ότου ροδίσουν καλά.

Τεμάχια: 26 περίπου.
-- Εάν μπορούμε να βρούμε αιγοπρόβειο φρέσκο ανάλατο τυρί, γίνονται ακόμη πιο φοβερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους