Πρόκειται για μια πολύ τραγανή πίτα, φτιαγμένη όμως με τη ζύμη για τάρτες. Η γέμιση με τα μανιτάρια, τα πράσα, τη φετούλα και το ανθότυρο, είναι τόσο ωραία, που δεν θα το πιστεύετε. Φτιάξτε τη και προσθέστε ή αφαιρέστε υλικά, ώστε να πετύχετε το γευστικό αποτέλεσμα που προτιμάτε.
Υλικά
Για τάρτα διαμ. 26 εκατ.
• 250 γραμ. αλεύρι μαλακό
• 125 γραμ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, παγωμένο
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 1 αυγό φρέσκο
• 1 - 2 κουτ. σούπας κρύο νερό
Για τη γέμιση
• 3 πράσα σε ροδέλες (250 γρ. καθαρισμένα)
• 300 γραμ. μανιτάρια σε φέτες (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 κουτ. σούπας γεμάτες φυτίνη ή μαργαρίνη
• 200 γραμ. φέτα τρίμμα
• 200 γραμ. ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη
• 100 γραμ. κρέμα γάλακτος
• 2 αυγά φρέσκα
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τάρτα με μανιτάρια πράσα και τυριά
Υλικά
Για τάρτα διαμ. 26 εκατ.
• 250 γραμ. αλεύρι μαλακό
• 125 γραμ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, παγωμένο
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 1 αυγό φρέσκο
• 1 - 2 κουτ. σούπας κρύο νερό
Για τη γέμιση
• 3 πράσα σε ροδέλες (250 γρ. καθαρισμένα)
• 300 γραμ. μανιτάρια σε φέτες (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 κουτ. σούπας γεμάτες φυτίνη ή μαργαρίνη
• 200 γραμ. φέτα τρίμμα
• 200 γραμ. ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη
• 100 γραμ. κρέμα γάλακτος
• 2 αυγά φρέσκα
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την ζύμη, ψήνουμε την τάρτα και τη αφήνουμε να κρυώσει. (Αναλυτικές οδηγίες για την τάρτα: Εδώ). | |
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα πράσα, πολύ καλά, κρατώντας το λευκό μέρος και το τρυφερό πράσινο, και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα πράσα, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, τη φυτίνη και το αλατοπίπερο. |
|
Τα σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά, αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει για 10'. Έπειτα ρίχνουμε τη φέτα και το ανθότυρο, (αφού την θρυμματίσουμε με τα χέρια μας ή με πηρούνι) και ανακατεύουμε καλά. |
|
Χτυπάμε
ελαφρά, τ᾿ αυγά με την κρέμα γάλακτος, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και
τ᾿ ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα στην τάρτα και ψήνουµε σε καλά προθερµασµένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις για 30' - 40', μέχρι να ροδίσει καλά (εξαρτάται από το φούρνο). |
|
Όταν είναι έτοιμη, την βγάζουμε απ᾿ τον φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί για 10' και την απολαμβάνουμε. Μερίδες: 6 |
2 Σχόλια
Καταπληκτική!! Η βάση τραγανή κ η γέμιση πεντανόστιμη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυγενία μου σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.