Αφράτες τηγανίτες

Τα φαγητά της γιαγιάς - Αφράτες τηγανίτες
Στους συνομήλικους, θα μιλήσω μέσα στην καρδιά τους.
Η γιαγιά μου μας έφτιαχνε τηγανίτες, την πρώτη μέρα που ερχόταν το καινούργιο ελαιόλαδο στο σπίτι.
Κάποιες φορές, αντί για μέλι, συνήθιζε να μας τις σερβίρει με ζάχαρη, ή με πετιμέζι (όνειρο).


 

Αφράτες τηγανίτες

Υλικά

1½ - 2 φλ. τσαγιού αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. τσαγιού γάλα
2 αυγά
2 κ. σ. ζάχαρη
μέλι
κανέλλα

Εκτέλεση

Τα φαγητά της γιαγιάς - Αφράτες τηγανίτες
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αφράτες τηγανίτες
Σ᾿ ένα μπολ, χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, για τουλάχιστον 3'.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αφράτες τηγανίτες
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αφράτες τηγανίτες
Έπειτα, συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε σιγά - σιγά το γάλα.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αφράτες τηγανίτες
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αφράτες τηγανίτες
Ύστερα ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι (όσο πάρει), μέχρι να γίνει, ένας παχύρρευστος χυλός.
Βάζουμε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας χυλό, (αφού βρέξουμε το κουτάλι).
Συνεχίζουμε, μέχρι να γεμίσει το τηγάνι, φροντίζοντας όμως, να μην το παραγεμίσουμε.
Κάθε τηγανίτα που ροδίζει απ᾿ τη μια πλευρά, τη γυρίζουμε από την άλλη.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αφράτες τηγανίτες
Τα φαγητά της γιαγιάς - Αφράτες τηγανίτες
Κάθε μία που ετοιμάζεται, την βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, σε απορροφητικό χαρτί και μόλις στραγγίξει η περίσσεια του λαδιού, τις τοποθετούμε σε πιάτο, τις μελώνουμε κατά το δοκούν και τις πασπαλίζουμε με όση κανέλλα θέλουμε.

-- Αυτές τις τηγάνισα σε ελαιόλαδο (φρέσκο), όπως η γιαγιά μου.

Αν τις θέλετε πιο ελαφριές, τηγανίστε τις σε φυτικό λάδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.