Header Ads

Βασιλόπιτα με γιαούρτι

Αυτή η συνταγή για βασιλόπιτα, είναι της θείας μου της Ανδριάνας και είχα πολλά χρόνια να την φτιάξω.
Κι' αυτό, γιατί την κάνω όλο τον χρόνο για κέικ, επειδή είναι εύκολη, πολύ αφράτη και με καταπληκτική γεύση.
Φτιάξτε τη, και εύχομαι να σας φέρει τύχη τον καινούργιο χρόνο.



Βασιλόπιτα κέικ με γιαούρτι


Υλικά

•    3 κεσεδάκια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
•    1 κεσεδάκι γιαούρτι
•    1 κεσεδάκι μαργαρίνη
•    2 κεσεδάκια ζάχαρη
•    4 αυγά
•    1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
•    2 βανίλιες
•    1 πρέζα αλάτι

•    1 φλουρί

  Για επικάλυψη

•    ζάχαρη άχνη
•    σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση


Όλα τα υλικά, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Βασιλόπιτα με γιαούρτι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βασιλόπιτα με γιαούρτι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, σε μαρέγκα.
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, σε μέτρια ταχύτητα για 5΄ να αφρατέψει.
Βασιλόπιτα με γιαούρτι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βασιλόπιτα με γιαούρτι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Προσθέτουμε έναν - έναν τους κρόκους, ώστε να τους απορροφάει το μείγμα, συνεχίζοντας το χτύπημα για 5' ακόμη.
Έπειτα ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και τη γιαούρτη, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βασιλόπιτα με γιαούρτι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βασιλόπιτα με γιαούρτι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο, τη μαρέγκα και το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα για 1' - 2' ακόμη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί Ν° 26 (διαμ. 26 εκ.) και στρώνουμε μια λαδόκολλα καλά βουτυρωμένη, που να καλύπτει τον πάτο του ταψιού. 
Βασιλόπιτα με γιαούρτι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βασιλόπιτα με γιαούρτι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα, ρίχνουμε το φλουρί, (χωρίς να βάλουμε σημάδι που έπεσε ...) και κουνάμε το ταψί περιστροφικά, για να στρώσει καλά το μείγμα.
(Αν το φλουρί δεν έχει μπει μέσα, το βοηθάμε να κρυφτεί).
Ψήνουμε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, στους 165°C για 60΄- 65΄, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
Βασιλόπιτα με γιαούρτι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βασιλόπιτα με γιαούρτι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αφού ψηθεί, τη βγάζουμε απ᾿ το ταψί, αναποδογυρίζοντάς την και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
Την αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει, για 15΄- 20' και έπειτα τοποθετούμε τη βασιλόπιτα
(καλύτερα αναποδογυρισμένη) σε πιατέλα, που έχουμε κοσκινίσει λίγη ζάχαρη άχνη.
Την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν - μαρί και κάνουμε την διακόσμηση που θέλουμε (φέτος για πρώτη χρονιά την ανέλαβε η κόρη μου).

Καλή επιτυχία και ο νέος χρόνος, να σας φέρει όλα όσα επιθυμεί η καρδιά σας!


Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Κανω αυτή τη συνταγή με αποξηραμένα cranberries. Δοκίμασε το!

    Καλή χρονιά,
    Σύλβια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύλβιά μου σίγουρα θα το δοκιμάσω. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

      Διαγραφή
  2. Αναλύετε παρακαλώ την μονάδα μέτρησης "ένα κεσεδάκι"?? Πόσα γραμμάρια αναλογούν για κάθε υλικό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου προϋπόθεση για να φτιάξεις τη συνταγή, είναι να αγοράσεις ένα κεσεδάκι γιαούρτι 200 γραμμαρίων. Με αυτό θα κάνεις ογκομέτρηση και των υπολοίπων υλικών.

      Διαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.