Σε λίγους ανθρώπους δεν αρέσουν οι ομελέτες.
Κι αυτό, γιατί υπάρχει η δυνατότητα να την φτιάξουμε με διαφορετικά υλικά και έτσι να έχουμε πολλές γευστικές παραλλαγές.
Μια από αυτές, είναι και η ομελέτα με μελιτζάνες, ένα λαχανικό που δίνει καταπληκτική γεύση, σε όλα τα φαγητά.
Υλικά
• 4 αυγά
• 1 μελιτζάνα φλάσκα
• 1 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι
• 1 κουτ. σούπας κασέρι
• 1 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
• 1 κουτ. σούπας φυτίνη, για το τηγάνισμα
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κι αυτό, γιατί υπάρχει η δυνατότητα να την φτιάξουμε με διαφορετικά υλικά και έτσι να έχουμε πολλές γευστικές παραλλαγές.
Μια από αυτές, είναι και η ομελέτα με μελιτζάνες, ένα λαχανικό που δίνει καταπληκτική γεύση, σε όλα τα φαγητά.
Ομελέτα με μελιτζάνες φλάσκες
Υλικά
• 4 αυγά
• 1 μελιτζάνα φλάσκα
• 1 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι
• 1 κουτ. σούπας κασέρι
• 1 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
• 1 κουτ. σούπας φυτίνη, για το τηγάνισμα
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τη μελιτζάνα, σε φέτες πάχους 1 - 2 εκατοστών. Την αλατίζουμε και την τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο και την βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τρίβουμε τα τυριά. Σ᾿ ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τ᾿ αυγά, προσθέτουμε τα τυριά, το γάλα, το πιπέρι και λίγο αλάτι. |
|
Βάζουμε σ᾿ ένα τηγάνι τη φυτίνη να κάψει, ρίχνουμε το μισό μείγμα από τ᾿ αυγά, τοποθετούμε τις μελιτζάνες και τις σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Όταν η ομελέτα μας, ροδίσει απ᾿ τη μια πλευρά, τη γυρνάμε κι απ᾿ την άλλη. -- Εάν δεν μας αρέσει η φλούδα της μελιτζάνας, μπορούμε να την καθαρίσουμε και μετά να την κόψουμε σε φέτες. Δείτε επίσης: Φρουτάλια ή φουρτάλια |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.