Μανιταρόπιτα με σφολιάτα

Τα φαγητά της γιαγιάς - Μανιταρόπιτα με σφολιάτα
Αν με ρωτήσετε ποια είναι η πιο αγαπημένη μου πίτα, θα σας πω ότι αυτή είναι!
Μια πολύ νόστιμη, γρήγορη και εύκολη πίτα, για μικρούς και μεγάλους, που θα γίνει ανάρπαστη και το θέμα συζήτησης, στο τραπέζι σας.
Φτιάξτε τη, με την πρώτη ευκαιρία.



Μανιταρόπιτα με σφολιάτα

Υλικά

•    1 φύλλο σφολιάτας
•    500 γρ. μανιτάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα, σε φέτες
•    70 γρ. γκούντα, τριμμένη
•    150 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο
•    150 γρ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, τριμμένη
•    150 γρ. κασέρι, τριμμένο
•    4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή, ψιλοκομμένη
•    3 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένες
•    1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
•    1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
•    2 αυγά
•    1 μικρή κρέμα γάλακτος, ή 200 ml
•    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    2 κ. σ. φυτίνη ή μαργαρίνη
•    μαργαρίνη για το ταψί

Εκτέλεση


Τα φαγητά της γιαγιάς - Μανιταρόπιτα με σφολιάτα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Μανιταρόπιτα με σφολιάτα
Τρίβουμε τα τυριά, κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες, ψιλοκόβουμε το ζαμπόν, τη γαλοπούλα, το κρεμμύδι, και την πιπεριά σε κύβους.

Σ᾿ ένα μικρό τηγάνι, ρίχνουμε τις 2 κουταλιές φυτίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι ελαφρά, για 1΄- 2΄ μέχρι να γίνει διάφανο.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Μανιταρόπιτα με σφολιάτα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Μανιταρόπιτα με σφολιάτα
Σ᾿ ένα μπολ, χτυπάμε μ' ένα πηρούνι τ' αυγά, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά, όλα μαζί.

Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος, ή ταψάκι, διαστάσεων περίπου 30 x 24 εκ. και στρώνουμε τη σφολιάτα.
Έπειτα ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και την απλώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού.
Το φύλλο που περισσεύει γύρω - γύρω στο σκεύος, το γυρνάμε προς τα μέσα σε κόθρο.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Μανιταρόπιτα με σφολιάτα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Μανιταρόπιτα με σφολιάτα
Ψήνουμε στους 200°C, τελευταία σχάρα, στις αντιστάσεις, για 50΄- 55΄ λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει.

Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε απ᾿ το φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί 10΄, την κόβουμε και απολαμβάνουμε την καλύτερη, ίσως πίτα, που υπάρχει.


6 σχόλια:

  1. Πραγματι δεν υπαρχουν λογια ,αν και αντραs την πετυχα Φανταστικη Υπεροχη και παρα πολλοι εξυπηρετικη να περνηs κοματι στη δουλεια .Παγωμενη ειναι παρα πολλοι ωρεα και παλι Συγχαρητηρια τελειεs συνταγεs για εργενηδεs παο για την τυροπιτα πολλα φιλια Γιαγγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σου άρεσε.

      Διαγραφή
  2. Εισαι φανταστηκη αντραs και εγω εκανα ενα ταψι για ολοι τη εβδωμαδα παγωμενη ηταν υπερωχη νασαι καλλα για να τρομε η εργενηδεs υπεροχεs συνταγεs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σου άρεσε.

      Διαγραφή
    2. Μπράβο τέλεια συνταγή και γρήγορη να είσαι καλά!Μην αλλάξεις τίποτα είναι τέλεια!!!!

      Διαγραφή
    3. Σ' έυχαριστώ πολύ Ρίτσα μου, καλή χρονιά να έχεις.

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους