Header Ads

Μανιταρόπιτα με σφολιάτα

`Μανιταρόπιτα με σφολιάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αν με ρωτήσετε ποια είναι η πιο αγαπημένη μου πίτα, θα σας πω ότι ακριβώς αυτή εδώ που βλέπετε!
Μια πολύ νόστιμη, γρήγορη και εύκολη πίτα, για μικρούς και μεγάλους, που σίγουρα θα γίνει ανάρπαστη και θα αποτελέση το θέμα συζήτησης στο τραπέζι σας.
Φτιάξτε την οπωσδήποτε!


Μανιταρόπιτα με σφολιάτα

Υλικά

•    1 φύλλο σφολιάτας
•    500 γραμ. μανιτάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα, σε φέτες
•    70 γραμ. γκούντα τριμμένη
•    150 γραμ. ρεγκάτο τριμμένο
•    150 γραμ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, τριμμένη
•    150 γραμ. κασέρι τριμμένο
•    4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
•    3 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
•    1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
•    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•    2 αυγά
•    1 μικρή κρέμα γάλακτος (200 ml)
•    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    2 κουτ. σούπας φυτίνη ή μαργαρίνη
•    μαργαρίνη για το ταψί

Εκτέλεση


Μανιταρόπιτα με σφολιάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μανιταρόπιτα με σφολιάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τρίβουμε τα τυριά, κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες, ψιλοκόβουμε το ζαμπόν, την γαλοπούλα, το κρεμμύδι και την πιπεριά σε κύβους.

Σ᾿ ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε τις 2 κουταλιές φυτίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι ελαφρά, για 1΄- 2΄ μέχρι να γίνει διάφανο.
Μανιταρόπιτα με σφολιάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μανιταρόπιτα με σφολιάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σ᾿ ένα μπολ χτυπάμε μ' ένα πηρούνι τ' αυγά, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.

Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι, διαστάσεων περίπου 30 x 24 εκ. και στρώνουμε τη σφολιάτα.
Έπειτα ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και την απλώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού.
Το φύλλο που περισσεύει γύρω - γύρω στο σκεύος, το γυρνάμε προς τα μέσα σε κόθρο.
Μανιταρόπιτα με σφολιάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μανιταρόπιτα με σφολιάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ψήνουμε στους 200°C, στην τελευταία σχάρα, στις αντιστάσεις, για 50΄- 55΄ λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει.

Όταν είναι έτοιμη τη βγάζουμε απ᾿ το φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί 10΄, την κόβουμε, και απολαμβάνουμε την καλύτερη, ίσως, πίτα που υπάρχει.


Δημοσίευση σχολίου

12 Σχόλια

  1. Πραγματι δεν υπαρχουν λογια ,αν και αντραs την πετυχα Φανταστικη Υπεροχη και παρα πολλοι εξυπηρετικη να περνηs κοματι στη δουλεια .Παγωμενη ειναι παρα πολλοι ωρεα και παλι Συγχαρητηρια τελειεs συνταγεs για εργενηδεs παο για την τυροπιτα πολλα φιλια Γιαγγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σου άρεσε.

      Διαγραφή
  2. Εισαι φανταστηκη αντραs και εγω εκανα ενα ταψι για ολοι τη εβδωμαδα παγωμενη ηταν υπερωχη νασαι καλλα για να τρομε η εργενηδεs υπεροχεs συνταγεs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σου άρεσε.

      Διαγραφή
    2. Μπράβο τέλεια συνταγή και γρήγορη να είσαι καλά!Μην αλλάξεις τίποτα είναι τέλεια!!!!

      Διαγραφή
    3. Σ' έυχαριστώ πολύ Ρίτσα μου, καλή χρονιά να έχεις.

      Διαγραφή
  3. Πραγματικά ό,τι συνταγή έχω φτιάξει απο το site αυτο εχει αρέσει πολυ και το κυριότερο εχει βγει με 100% επιτυχία.συγχαρητηρια
    Να σας ρωτησω μονο κάτι για τη συγκεκριμένη συνταγή...τα μανιτάρια θέλουν σωταρισμα η τα βάζω κατευθείαν στη γέμιση.ευχαριστω πολυ και καλη συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Τα μανιτάρια δεν τα σωτάρουμε αλλά, αφού τα ξεφλουδίσουμε (κάποιοι δεν βγάζουν τις φλούδες απλά τα καθαρίζουν με ένα πινέλο) τα κόβουμε και τα προσθέτουμε όπως είναι, στο μπολ με τ' αυγά και την κρέμα γάλακτος.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα, η μανιταρόπιτα, λόγω της σφολιάτας εάν φτιαχτεί από την προηγούμενη υπάρχει πρόβλημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου όλα τα σφολιατοειδή πρέπει να σερβίρονται φρεσκοψημένα, όπως οι πίτσες, γιατί όσο περνάει η ώρα μαλακώνει το φύλλο και στεγνώνουν τα τυριά.

      Διαγραφή
  5. Την ίδια μέρα το πρωί και να μείνει εκτός ψυγείου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου φτιάξε την μανιταρόπιτα από το πρωί, άφησέ τη εκτός ψυγείου (σε δροσερό μέρος) και λίγο πριν την σερβίρεις, ζέστανέ την.

      Διαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.