Αν με ρωτήσετε ποια είναι η πιο αγαπημένη μου πίτα, θα σας πω ότι ακριβώς αυτή εδώ που βλέπετε!
Μια πολύ νόστιμη, γρήγορη και εύκολη πίτα, για μικρούς και μεγάλους, που σίγουρα θα γίνει ανάρπαστη και θα αποτελέση το θέμα συζήτησης στο τραπέζι σας.
Φτιάξτε την οπωσδήποτε!
Μανιταρόπιτα με σφολιάτα
Υλικά
• 1 φύλλο σφολιάτας
• 500 γραμ. μανιτάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα, σε φέτες
• 70 γραμ. γκούντα τριμμένη
• 150 γραμ. ρεγκάτο τριμμένο
• 150 γραμ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, τριμμένη
• 150 γραμ. κασέρι τριμμένο
• 4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
• 3 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
• 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 αυγά
• 1 μικρή κρέμα γάλακτος (200 ml)
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 2 κουτ. σούπας φυτίνη ή μαργαρίνη
• μαργαρίνη για το ταψί
Εκτέλεση
Μια πολύ νόστιμη, γρήγορη και εύκολη πίτα, για μικρούς και μεγάλους, που σίγουρα θα γίνει ανάρπαστη και θα αποτελέση το θέμα συζήτησης στο τραπέζι σας.
Φτιάξτε την οπωσδήποτε!
Μανιταρόπιτα με σφολιάτα
Υλικά
• 1 φύλλο σφολιάτας
• 500 γραμ. μανιτάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα, σε φέτες
• 70 γραμ. γκούντα τριμμένη
• 150 γραμ. ρεγκάτο τριμμένο
• 150 γραμ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, τριμμένη
• 150 γραμ. κασέρι τριμμένο
• 4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
• 3 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
• 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 αυγά
• 1 μικρή κρέμα γάλακτος (200 ml)
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 2 κουτ. σούπας φυτίνη ή μαργαρίνη
• μαργαρίνη για το ταψί
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα τυριά, κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες, ψιλοκόβουμε το ζαμπόν, την γαλοπούλα, το κρεμμύδι και την πιπεριά σε κύβους. Σ᾿ ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε τις 2 κουταλιές φυτίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι ελαφρά, για 1΄- 2΄ μέχρι να γίνει διάφανο. |
|
Σ᾿
ένα μπολ χτυπάμε μ' ένα πηρούνι τ' αυγά, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι
και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και τα ανακατεύουμε
καλά όλα μαζί. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι, διαστάσεων περίπου 30 x 24 εκ. και στρώνουμε τη σφολιάτα. Έπειτα ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και την απλώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού. Το φύλλο που περισσεύει γύρω - γύρω στο σκεύος, το γυρνάμε προς τα μέσα σε κόθρο. |
|
Ψήνουμε στους 200°C, στην τελευταία σχάρα, στις αντιστάσεις, για 50΄- 55΄ λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει. Όταν είναι έτοιμη τη βγάζουμε απ᾿ το φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί 10΄, την κόβουμε, και απολαμβάνουμε την καλύτερη, ίσως, πίτα που υπάρχει. |
12 Σχόλια
Πραγματι δεν υπαρχουν λογια ,αν και αντραs την πετυχα Φανταστικη Υπεροχη και παρα πολλοι εξυπηρετικη να περνηs κοματι στη δουλεια .Παγωμενη ειναι παρα πολλοι ωρεα και παλι Συγχαρητηρια τελειεs συνταγεs για εργενηδεs παο για την τυροπιτα πολλα φιλια Γιαγγια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σου άρεσε.
ΔιαγραφήΕισαι φανταστηκη αντραs και εγω εκανα ενα ταψι για ολοι τη εβδωμαδα παγωμενη ηταν υπερωχη νασαι καλλα για να τρομε η εργενηδεs υπεροχεs συνταγεs.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ φίλε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σου άρεσε.
ΔιαγραφήΜπράβο τέλεια συνταγή και γρήγορη να είσαι καλά!Μην αλλάξεις τίποτα είναι τέλεια!!!!
ΔιαγραφήΣ' έυχαριστώ πολύ Ρίτσα μου, καλή χρονιά να έχεις.
ΔιαγραφήΠραγματικά ό,τι συνταγή έχω φτιάξει απο το site αυτο εχει αρέσει πολυ και το κυριότερο εχει βγει με 100% επιτυχία.συγχαρητηρια
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σας ρωτησω μονο κάτι για τη συγκεκριμένη συνταγή...τα μανιτάρια θέλουν σωταρισμα η τα βάζω κατευθείαν στη γέμιση.ευχαριστω πολυ και καλη συνεχεια
Φίλη μου σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Τα μανιτάρια δεν τα σωτάρουμε αλλά, αφού τα ξεφλουδίσουμε (κάποιοι δεν βγάζουν τις φλούδες απλά τα καθαρίζουν με ένα πινέλο) τα κόβουμε και τα προσθέτουμε όπως είναι, στο μπολ με τ' αυγά και την κρέμα γάλακτος.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα, η μανιταρόπιτα, λόγω της σφολιάτας εάν φτιαχτεί από την προηγούμενη υπάρχει πρόβλημα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερίνα μου όλα τα σφολιατοειδή πρέπει να σερβίρονται φρεσκοψημένα, όπως οι πίτσες, γιατί όσο περνάει η ώρα μαλακώνει το φύλλο και στεγνώνουν τα τυριά.
ΔιαγραφήΤην ίδια μέρα το πρωί και να μείνει εκτός ψυγείου?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερίνα μου φτιάξε την μανιταρόπιτα από το πρωί, άφησέ τη εκτός ψυγείου (σε δροσερό μέρος) και λίγο πριν την σερβίρεις, ζέστανέ την.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.