Header Ads

Τορτελίνια με κρέμα γάλακτος

Τορτελίνια με κρέμα γάλακτος - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τα τορτελίνια, είναι από τα ζυμαρικά που ταιριάζουν καταπληκτικά με σάλτσες που περιέχουν αλλαντικά και κρέμα γάλακτος.
Σε αυτή εδώ τη συνταγή, θα χρησιμοποιήσουμε μπέικον, μανιτάρια και πιπεριές και θα φτιάξουμε μια σάλτσα που απογειώσει τα ζυμαρικά μας.
Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!


Τορτελίνια με κρέμα γάλακτος


 Υλικά

•    250 γραμ. τορτελίνια με τυρί ή κρέας
•    100 γραμ. μπέικον
•    100 γραμ. μανιτάρια σε φέτες
•    4 φέτες παριζάκι ψιλοκομμένες
•    5 φέτες του τόστ γκούντα ψιλοκομμένες
•    1 κρέμα γάλακτος μικρή
•    1 φλυτζ. καφέ γάλα φρέσκο
•    ½ πράσινη πιπεριά
•    1 κουτ. γλυκού μαργαρίνη
 •   1 φλυτζ. τσαγιού
κεφαλοτύρι πικάντικο ή παρμεζάνα

 Εκτέλεση


Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα τορτελίνια και τα στραγγίζουμε.
 
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα μανιτάρια.
Τα γυρίζουμε για λίγο και όταν μαλακώσουν ρίχνουμε τη μαργαρίνη και το μπέικον, τα σοτάρουμε για λίγο και ρίχνουμε την πιπιριά.
Τορτελίνια με κρέμα γάλακτος - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τορτελίνια με κρέμα γάλακτος - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, μέχρι να μαραθεί η πιπεριά, οπότε χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, και ρίχνουμε πρώτα το παριζάκι, σκορπίζοντάς το στο τηγάνι, έπειτα την κρέμα γάλακτος και τελευταίο το γάλα.

Ανακατεύουμε σιγά - σιγά, μέχρι να πάρει βράσει η κρέμα γάλακτος και τότε ρίχνουμε τη γκούντα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι η σάλτσα να κρεμώσει ελαφρά.

Τέλος, ρίχνουμε τα τορτελίνια στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε με την κρέμα.
Τα σερβίρουμε και τα πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Μερίδες: 3 - 4


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια