Γέμιση για γαλοπούλα ή κοτόπουλο

Τα φαγητά της γιαγιάς - Γέμιση για γαλοπούλα ή κοτόπουλο
Μια πεντανόστιμη γέμιση, για κοτόπουλο ή γαλοπούλα, που θα μεταμορφώσει το φαγητό σας.
Ακόμη κι αν δεν είστε φίλοι των πουλερικών, το γευστικό αποτέλεσμα θα σας κερδίσει.



 




Γέμιση για γαλοπούλα ή κοτόπουλο

Υλικά

•    εντόσθια από μια γαλοπούλα ή ένα κοτόπουλο
•    250 γρ. κιμά
•    1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
•    1 πράσο σε ροδέλες (μόνο το άσπρο)
•    4 κ. σ. ρύζι καρολίνα
•    50 γρ. κουκουνάρι ή ½ κούπα
•    5 κάστανα βρασμένα, ψιλοκομμένα
•    1 κούπα κρασί
•    ¼ κ. γλ. κανέλλα
•    ¼ κ. γλ. μπαχάρι
•    1 κ. σ. φυτίνη
•    1 κ. σ. ελαιόλαδο
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σ᾿ ένα κατσαρολάκι, βάζουμε νερό να βράσει, ρίχνουμε τα εντόσθια για 1', να τα ζεματίσουμε, κι έπειτα τα βγάζουμε.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Γέμιση για γαλοπούλα ή κοτόπουλο
Τα φαγητά της γιαγιάς - Γέμιση για γαλοπούλα ή κοτόπουλο
Τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε.
Σ᾿ ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι και τη φυτίνη να ζεσταθούν και σοτάρουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το πράσο και τα εντόσθια.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Γέμιση για γαλοπούλα ή κοτόπουλο
Τα φαγητά της γιαγιάς - Γέμιση για γαλοπούλα ή κοτόπουλο
Μετά από 4'- 5', ρίχνουμε το κρασί, το κουκουνάρι, τα κάστανα, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, κανέλλα, μπαχάρι και τ᾿ αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους.
Αφήνουμε τη γέμιση, τουλάχιστον ένα τέταρτο να κρυώσει και έπειτα, γεμίζουμε το πουλερικό μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους