Γέμιση για γαλοπούλα ή κοτόπουλο

Γέμιση για γαλοπούλα ή κοτόπουλο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μια ωραιότατη γέμιση για κοτόπουλο ή γαλοπούλα, με εντόσθια, κιμά, ρύζι, κάστανα και κουκουναρόσπορο, που θα δώσει μοναδική γεύση και νοστιμιά, στα πουλερικά μας.
Ο συνδυασμός των υλικών, δίνει μια μοναδική γεύση στο καθημερινό μας φαγητό και το μεταμορφώνει σε επίσημο και εορταστικό γεύμα.


Γέμιση για γαλοπούλα ή κοτόπουλο

Υλικά

•    εντόσθια από μια γαλοπούλα ή ένα κοτόπουλο
•    250 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο
•    1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•    1 πράσο σε ροδέλες (μόνο το άσπρο)
•    4 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα
•    50 γραμ. κουκουνάρι ή ½ κούπα
•    5 κάστανα βρασμένα ψιλοκομμένα
•    1 κούπα κρασί λευκό
•    ¼ κουτ. γλυκού κανέλλα
•    ¼
κουτ. γλυκού μπαχάρι
•    1
κουτ. σούπας φυτίνη
•    1
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό σε μέτρια φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα εντόσθια για 1' να ζεματιστούν, κι έπειτα, με μια τρυπητή κουτάλα, τα βγάζουμε από το νερό.
Γέμιση για γαλοπούλα ή κοτόπουλο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γέμιση για γαλοπούλα ή κοτόπουλο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τα πλένουμε με κρύο νερό και τα ψιλοκόβουμε.
Σ᾿ ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι και τη φυτίνη να ζεσταθούν και σοτάρουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το πράσο και τα εντόσθια.
Γέμιση για γαλοπούλα ή κοτόπουλο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γέμιση για γαλοπούλα ή κοτόπουλο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μετά από 4'- 5', ρίχνουμε το κρασί, το κουκουνάρι, τα κάστανα, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, την κανέλλα, το μπαχάρι και τ᾿ αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους.
Αφήνουμε τη γέμιση, τουλάχιστον ένα τέταρτο να κρυώσει και έπειτα, γεμίζουμε το πουλερικό μας.


1 σχόλιο:

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.