Η γιαγιά μου τις έφτιαχνε με άγρια μανιτάρια, που μάζευε μόνη της, αλλά χωρίς να βάζει κρέμα γάλακτος.
Εγώ πάλι, επειδή ποτέ μου δεν μπόρεσα να μάθω να τα ξεχωρίζω, χρησιμοποιώ πάντα του εμπορίου που είναι μια χαρά. Όπως και να 'χει, γίνεται νοστιμότατο και αρέσει πάρα πολύ σε όλους!
Υλικά
• 4 χοιρινές μπριζόλες (σπάλα ή λαιμός)
• 500 γραμ. μανιτάρια φρέσκα ή κετεψυγμένα, κομμένα σε φέτες
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας φυτίνη
• 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη (ή 1½ υγρή)
• 1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
• ¼ κουτ. γλυκού ρίγανη
• 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
• 2 ποτήρια νερό
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Εγώ πάλι, επειδή ποτέ μου δεν μπόρεσα να μάθω να τα ξεχωρίζω, χρησιμοποιώ πάντα του εμπορίου που είναι μια χαρά. Όπως και να 'χει, γίνεται νοστιμότατο και αρέσει πάρα πολύ σε όλους!
Χοιρινές μπριζόλες με μανιτάρια αλα κρεμ
Υλικά
• 4 χοιρινές μπριζόλες (σπάλα ή λαιμός)
• 500 γραμ. μανιτάρια φρέσκα ή κετεψυγμένα, κομμένα σε φέτες
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας φυτίνη
• 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη (ή 1½ υγρή)
• 1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
• ¼ κουτ. γλυκού ρίγανη
• 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
• 2 ποτήρια νερό
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, (ή φαρδιά κατσαρόλα), βάζουμε τις μπριζόλες και 2 ποτήρια νερό. Τις βράζουμε για 5' και τις ξαφρίζουμε. | |
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το ελαιόλαδο, τη φυτίνη, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα. Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 45΄, μέχρι να μαλακώσουν οι μπριζόλες. Αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε. Όταν οι μπριζόλες πάρουν πολύ ελαφρύ χρώμα, τις βγάζουμε σ᾿ ένα πιάτο, χωρίς τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπεριές. |
|
Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί και με μια σπάτουλα ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού, κι ανακατεύουμε. Αμέσως μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα αλατίζουμε και τ᾿ αφήνουμε να βράσουνε με το κρασί. Όταν μείνουν με το λάδι τους, χαμηλώνουμε την φωτιά στη μικρότερη ρύθμιση και τραβάμε το τηγάνι στην άκρη. |
|
Μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία στο τηγάνι, ρίχνουμε την κρέμα
γάλακτος, ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας. Όταν αρχίσει πάλι να βράζει, σβήνουμε τελείως τη φωτιά και ανακατεύουμε 1΄- 2΄ να δέσει λίγο η σάλτσα. Σερβίρουμε τις μπριζόλες και περιχύνουμε με τα μανιτάρια και τη σάλτσα. Μερίδες: 4 |
7 Σχόλια
Το έκανα μια φόρα ακολουθόντας πρώτη φορά πιστά τις οδηγίες και έγινε υπέροχο.Καταπληκτικό.Είναι φαγητό που μπορείς να κάνεις για καλεσμένους στο σπίτι και να εντυπωσιάσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μαγείρεψα προχθές και οι απόψεις διίσταντο. Σε μένα μου έπεσε πολύ βαρύ ενώ ο άντρας μου ξετρελάθηκε. Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω με κοτόπουλο. Σε ευχαριστούμε για τη συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαταπληκτικη συνταγη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεμένα μου πέφτει το κρασί πολύ βαρύ και έτσι το αποφεύγω κατά τα άλλα η συνταγή είναι υπέροχη
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφη μου δεν υπάρχει θέμα, αρκεί το τελικό αποτέλεσμα να σε ικανοποιεί.
Διαγραφήαν δεν έχουμε φυτίνη τι άλλο μπορούμε να βάλουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορούμε να βάλουμε μαργαρίνη, βούτυρο, ή και να την παραλείψουμε.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.