Συνταγή για μια πράσινη, πολύ εμφανίσιμη σαλάτα, με μια ελαφριά σάλτσα φτιαγμένη με γιαούρτι, τυρί κρέμα, φέτα, μουστάρδα και λεμόνι. Ετοιμάζεται σε 5' και είναι ιδανική για το επίσημο ή το καθημερινό μας τραπέζι. Φρέσκια, δροσερή, απίθανη, πεντανόστιμη. Δοκιμάστε τη!
Υλικά για τη σαλάτα
• 1 μαρούλι
• ½ αγγούρι
• 10 - 12 ντοματίνια
• 2 κρεμμυδάκια χλωρά
• κρουτόν
Για τη σος
• 150 γραμ. φέτα, κατά προτίμηση μαλακή
• 100 γραμ. τυρί κρέμα
• 100 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
• 1 κουτ. σούπας γεμάτη μουστάρδα απαλή
• χυμός από ½ λεμόνι
• ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
• 70 ml ελαιόλαδο
• αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.
Χοντροκόβουμε τα μαρούλια, το αγγούρι σε φέτες, τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα ντοματίνια τ' αφήνουμε ολόκληρα ή τα κόβουμε στα δύο.
Κόβουμε τη φέτα σε κομμάτια, τη ρίχνουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, χτυπάμε να ενωθούνε τα υλικά και προσθέτουμε το λάδι λίγο λίγο, σαν κλωστή, μέχρι να το πάρει όλο.
Δοκιμάζουμε, κι αν χρειαστεί διορθώνουμε.
Ρίχνουμε τη σος στη σαλάτα λίγο πριν σερβίρουμε και ανακατεύουμε απαλά.
Προσθέτουμε τα κρουτόν στο τέλος για να κρατηθούν τραγανά.
Σαλάτα Πράσινων Λαχανικών με Σος Γιαουρτιού, Φέτα και Κρουτόν
Υλικά για τη σαλάτα
• 1 μαρούλι
• ½ αγγούρι
• 10 - 12 ντοματίνια
• 2 κρεμμυδάκια χλωρά
• κρουτόν
Για τη σος
• 150 γραμ. φέτα, κατά προτίμηση μαλακή
• 100 γραμ. τυρί κρέμα
• 100 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
• 1 κουτ. σούπας γεμάτη μουστάρδα απαλή
• χυμός από ½ λεμόνι
• ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
• 70 ml ελαιόλαδο
• αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.
Χοντροκόβουμε τα μαρούλια, το αγγούρι σε φέτες, τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα ντοματίνια τ' αφήνουμε ολόκληρα ή τα κόβουμε στα δύο.
Κόβουμε τη φέτα σε κομμάτια, τη ρίχνουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, χτυπάμε να ενωθούνε τα υλικά και προσθέτουμε το λάδι λίγο λίγο, σαν κλωστή, μέχρι να το πάρει όλο.
Δοκιμάζουμε, κι αν χρειαστεί διορθώνουμε.
Ρίχνουμε τη σος στη σαλάτα λίγο πριν σερβίρουμε και ανακατεύουμε απαλά.
Προσθέτουμε τα κρουτόν στο τέλος για να κρατηθούν τραγανά.
Δείτε επίσης: Χειμωνιάτικη Σαλάτα με Χρωματιστά Λαχανικά

0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για οποιαδήποτε απορία, γράψτε μου σχόλιο στη συνταγή που σας ενδιαφέρει.