Συνταγή για την πιο αφράτη, παραδοσιακή, σπιτική σκορδαλιά με ψωμί. Σε αυτή την εκδοχή είναι φτιαγμένη με ψωμί του τοστ (γίνεται και με κανονικό), για μοναδική βελούδινη υφή. Επίσης είναι χτυπημένη στο μούλτι, αντί για το μπλέντερ, για ακόμη περισσότερη ευκολία.
Γίνεται πολύ γρήγορα, μέσα σε πέντε μόλις λεπτά, έχει απίθανη γεύση και συνοδεύει ιδανικά τον τηγανιτό μας μπακαλιάρο και όχι μόνο.
Υλικά
• 8 φέτες ψωμί για τοστ σταρένιο (200 γρ.)
• 2 σκελίδες σκόρδο
• ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο (60 γρ.)
• ½ σφηνάκι ηλιέλαιο (20 γρ.)Γίνεται πολύ γρήγορα, μέσα σε πέντε μόλις λεπτά, έχει απίθανη γεύση και συνοδεύει ιδανικά τον τηγανιτό μας μπακαλιάρο και όχι μόνο.
Βελούδινη Σκορδαλιά με Ψωμί του Τοστ στη στιγμή, χτυπημένη στο μούλτι
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.Υλικά
• 8 φέτες ψωμί για τοστ σταρένιο (200 γρ.)
• 2 σκελίδες σκόρδο
• ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο (60 γρ.)
• 1 κουτ. σούπας ξύδι (10 γρ.)
• ½ κρεμμύδι (50 γρ.)
• ½ κουτ.γλυκού αλάτι
• λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε για 2 λεπτά το ψωμί, το στείβουμε καλά και το βάζουμε στο μούλτι.
Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε τις σκελίδες του σκόρδου, στην ψιλή πλευρά του τρίφτη, και τα προσθέτουμε στο ψωμί.
Ρίχνουμε το αλάτι, το ξύδι, το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε πολύ καλά, ανακατεύοντας που και που μ 'ένα κουτάλι τα πλαϊνά του μούλτι προς το κέντρο, για να ανακατευτούν κι αυτά.
Αφού η σκορδαλιά μας γίνει κρεμώδης, χωρίς σβόλους, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και λίγο νερό, αν χρειαστεί.
Χτυπάμε τα υλικά άλλη μια φορά μέχρι να γίνουν αλοιφή και έτοιμη η σκορδαλιά μας.
Την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, να ενωθούν οι γεύσεις και μετά την σερβίρουμε.
Κατά το σερβίρισμα, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ελάχιστο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
-- Αυτή η σκορδαλιά είναι πιο ελαφριά στη γεύση και λιγότερο έντονη από την αντίστοιχη με πατάτα, ωστόσο το άρωμα του σκόρδου είναι ευδιάκριτο.
-- Σε περίπτωση που τη θέλουμε πιο έντονη, προσθέτουμε μια σκελίδα σκόρδο ακόμα, ενώ αν θέλουμε να την κάνουμε πιο ελαφριά, μειώνουμε λίγο σκόρδο.
-- Αν μας βγει πολύ σκορδάτη, προσθέτουμε μια ή δυο φέτες ψωμί.
Δείτε επίσης: Σκορδαλιά ή Αλιάδα με πατάτα
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.