Header Ads

Ζαμπονοτυρόπιτα με Φύλλο Σφολιάτας πάρα πολύ εύκολη


Ζαμπονοτυρόπιτα με Φύλλο Σφολιάτας πάρα πολύ εύκολη - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Συνταγή για σπέσιαλ ζαμπονοτυρόπιτα, με λίγα υλικά, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, και εντυπωσιάζει με τη γεύση της. Στο ιδανικό ...ατομικό μέγεθος, είναι ότι πρέπει και για βραδιές με μπάλα. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Γρήγορη Ζαμπονοτυρόπιτα με Φύλλο Σφολιάτας

Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.



Υλικά

•   2 φύλλα σφολιάτας (1 πακέτο 800 - 850 γρ.)
•   700 γραμ. τυρί γκούντα τριμμένο
•   50 γραμ. γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
•   7 - 8 φέτες ζαμπόν ή καπνιστή γαλοπούλας
•   200 γραμ. κρέμα γάλακτος (1 κουτί)
•   1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
•   1 αυγό
•   μαργαρίνη για το ταψί και τα φύλλα

Εκτέλεση

Βάζουμε σ΄ ένα μπωλ τα τυριά και τα ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπωλ σπάμε το αυγό, προσθέτουμε πιπέρι, το χτυπάμε ελαφρά και το ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος.
Ζαμπονοτυρόπιτα με Φύλλο Σφολιάτας πάρα πολύ εύκολη - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ζαμπονοτυρόπιτα με Φύλλο Σφολιάτας πάρα πολύ εύκολη - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Στο μπωλ με τα τυριά ρίχνουμε την κόκκινη πιπεριά, την κρέμα γάλακτος με το αυγό, ανακατεύουμε και έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και τ' ανακατεύουμε όλα μαζί.
Βουτυρώνουμε με μαργαρίνη μια λαμαρίνα ή το ξέβαθο ταψί της κουζίνας μας, τοποθετούμε τα φύλλα σφολιάτας και απλώνουμε πάνω τη γέμιση.
Ζαμπονοτυρόπιτα με Φύλλο Σφολιάτας πάρα πολύ εύκολη - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ζαμπονοτυρόπιτα με Φύλλο Σφολιάτας πάρα πολύ εύκολη - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τυλίγουμε το φύλλο στην άκρη φτιάχνοντας κόθρο και το βουτυρώνουμε για να γίνει τραγανό.
Ψήνουμε τη ζαμπονοτυρόπιτα στους 170°C, στον αέρα, μέχρι να ροδίσει καλά.
Την αφήνουμε 5' να σταθεί, την κόβουμε και την απολαμβάνουμε.

Δείτε επίσης: Ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα τυριών

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια