Συνταγή για σπέσιαλ ζαμπονοτυρόπιτα, με λίγα υλικά, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, και εντυπωσιάζει με τη γεύση της. Στο ιδανικό ...ατομικό μέγεθος, είναι ότι πρέπει και για βραδιές με μπάλα. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!
Γρήγορη Ζαμπονοτυρόπιτα με Φύλλο Σφολιάτας
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.Υλικά
• 2 φύλλα σφολιάτας (1 πακέτο 800 - 850 γρ.)
• 50 γραμ. γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 7 - 8 φέτες ζαμπόν ή καπνιστή γαλοπούλας
• 200 γραμ. κρέμα γάλακτος (1 κουτί)
• 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
• 1 αυγό
• μαργαρίνη για το ταψί και τα φύλλα
Εκτέλεση
Βάζουμε σ΄ ένα μπωλ τα τυριά και τα ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπωλ σπάμε το αυγό, προσθέτουμε πιπέρι, το χτυπάμε ελαφρά και το ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος. | |
Στο μπωλ με τα τυριά ρίχνουμε την κόκκινη πιπεριά, την κρέμα γάλακτος με το αυγό, ανακατεύουμε και έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και τ' ανακατεύουμε όλα μαζί. Βουτυρώνουμε με μαργαρίνη μια λαμαρίνα ή το ξέβαθο ταψί της κουζίνας μας, τοποθετούμε τα φύλλα σφολιάτας και απλώνουμε πάνω τη γέμιση. | |
Τυλίγουμε το φύλλο στην άκρη φτιάχνοντας κόθρο και το βουτυρώνουμε για να γίνει τραγανό. Ψήνουμε τη ζαμπονοτυρόπιτα στους 170°C, στον αέρα, μέχρι να ροδίσει καλά. Την αφήνουμε 5' να σταθεί, την κόβουμε και την απολαμβάνουμε. Δείτε επίσης: Ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα τυριών |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.