Μια πολύ νόστιμη πίτα, με τραγανό φύλλο σφολιάτας πάνω -κάτω, πολύ ζουμερή, με υπέροχη κρέμα τυριών.
Ο συνδυασμός των τυριών, με το ζαμπόν, τα λουκάνικα, τις πιπεριές και τα μανιτάρια, δίνει ένα αποτέλεσμα καταπληκτικό.
Είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και αρέσει σε όλους.
Ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα τυριών
Υλικά
• 2 φύλλα σφολιάτας (1 πακέτο)
• 150 γραμ. τυρί γκούντα τριμμένο
• 100 γραμ. τυρί ένταμ τριμμένο
• 50 γραμ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
• 130 γραμ. ζαμπόν σε κύβους
• 100 γραμ. λουκάνικα χωριάτικα σε φέτες
• 100 γραμ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
• 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
• 2 κούπες γάλα φρέσκο
• 4 κουτ. σούπας κοφτές κορν φλάουρ
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 2 κουτ. σούπας φυτίνη ή μαργαρίνη
• μαργαρίνη για το ταψί
Εκτέλεση
Ο συνδυασμός των τυριών, με το ζαμπόν, τα λουκάνικα, τις πιπεριές και τα μανιτάρια, δίνει ένα αποτέλεσμα καταπληκτικό.
Είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και αρέσει σε όλους.
Ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα τυριών
Υλικά
• 2 φύλλα σφολιάτας (1 πακέτο)
• 150 γραμ. τυρί γκούντα τριμμένο
• 100 γραμ. τυρί ένταμ τριμμένο
• 50 γραμ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
• 130 γραμ. ζαμπόν σε κύβους
• 100 γραμ. λουκάνικα χωριάτικα σε φέτες
• 100 γραμ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
• 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
• 2 κούπες γάλα φρέσκο
• 4 κουτ. σούπας κοφτές κορν φλάουρ
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 2 κουτ. σούπας φυτίνη ή μαργαρίνη
• μαργαρίνη για το ταψί
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα τυριά, κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες, ψιλοκόβουμε το ζαμπόν, τα κρεμμύδια, το λουκάνικο και την πιπεριά σε κύβους. Σ᾿ ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τις 2 κουταλιές φυτίνη και σοτάρουμε το λουκάνικο, τα μανιτάρια και τις πιπεριές, για 3΄- 4΄, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, και το ζαμπόν, συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσουν και να ροδίσουν ελαφρά. |
|
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα με το κορν φλάουρ, τ' αυγά ελαφρά χτυπημένα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ, στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, και βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς. (Σε περίπτωση που μας σβολιάσει, τη χτυπάμε με το μίξερ χειρός, ή με τον αυγοδάρτη). Αφήνουμε την κρέμα 10' να κρυώσει, και έπειτα ρίχνουμε μέσα τα υλικά που σοτάραμε στο τηγάνι, τα τυριά και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν. |
|
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος, ή ταψάκι, διαστάσεων περίπου 30 x 24 εκ. και στρώνουμε τη σφολιάτα. Έπειτα ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και την απλώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη σφολιάτα, αλείφοντάς την με μαργαρίνη και κλείνουμε τα δύο φύλλα, κάνοντας κόθρο γύρω - γύρω. Χαράζουμε το πάνω φύλλο σε κομμάτια. |
|
Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 30΄- 35΄ λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει. Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε απ᾿ το φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί 15΄, την κόβουμε και την απολαμβάνουμε. |
3 Σχόλια
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΓΙΑΓΙΑ. ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ. ΜΠΡΑΒΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για τα καλά σου λόγια, να την κάνεις οπωσδήποτε.
ΔιαγραφήΚααααληηηη
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.