Header Ads

Πασχαλινά Κουλουράκια με Ελαιόλαδο χωρίς αμμωνία

Πασχαλινά Κουλουράκια με Ελαιόλαδο χωρίς αμμωνία - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Συνταγή για αφράτα, πασχαλινά κουλουράκια, μαλακά στη μέση και τραγανά απέξω. Χωρίς βούτυρο, αμμωνία και μαγειρική σόδα, γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα, και έχουν καταπληκτική γεύση. Γεμάτα με άρωμα πορτοκαλιού και πικραμύγδαλου, θα σας εντυπωσιάσουν.

Αρωματικά πασχαλινά κουλουράκια με ελαιόλαδο, πορτοκάλι και μαχλέπι

Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.



Υλικά για 40 κουλουράκια

•    200 γραμ. ζάχαρη
•    100 ml ελαιόλαδο
•    2 αυγά
•    150 ml γάλα φρέσκο
•    ξύσμα από 1 πορτοκάλι
•    1 κουτ. γλυκού γεμάτο μαχλέπι
•    2 βανίλιες
•    1 μπέικιν πάουντερ
•    650 - 700 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι για 5' λεπτά, μετά προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5' λεπτά. Προσθέτουμε 3 - 4 κουταλιές από το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, το μαχλέπι και συνεχίζουμε εναλλάξ με το γάλα και το αλεύρι.
Πασχαλινά Κουλουράκια με Ελαιόλαδο χωρίς αμμωνία - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πασχαλινά Κουλουράκια με Ελαιόλαδο χωρίς αμμωνία - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν απορροφήσει όλο το γάλα και το μισό από το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ και ζυμώνουμε με το χέρι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι λίγο λίγο, μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη, που να μην κολλάει σχεδόν καθόλου στο χέρι.
Πασχαλινά Κουλουράκια με Ελαιόλαδο χωρίς αμμωνία - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πασχαλινά Κουλουράκια με Ελαιόλαδο χωρίς αμμωνία - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Έπειτα σκεπάζουμε με μεμβράνη τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.Αφού τη βγάλουμε, τη χωρίζουμε σε κομμάτια 30 γραμμάρια και πλάθουμε τα κουλούρια.
Πασχαλινά Κουλουράκια με Ελαιόλαδο χωρίς αμμωνία - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πασχαλινά Κουλουράκια με Ελαιόλαδο χωρίς αμμωνία - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 170°C στον αέρα, για 17' ως 20', μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Αν θέλετε τα αλείφετε με κρόκο αυγού.
Τα μεταφέρετε σε άλλο δίσκο και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

Δείτε επίσης: Πασχαλινά κουλούρια με φυτίνη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια