Μια πολύ νόστιμη κλασική τραχανόσουπα, με υπέροχο τραχανά μανιταριών που τις δίνει πολύ ιδιαίτερη γεύση. Γίνεται εύκολα, γρήγορα και είναι εξαιρετικά θρεπτική.
Υλικά για 4 άτομα
• 1 φλυτζ. τσαγιού (220 γρ.) τραχανάς μανιταριών
• 6 φλυτζ. τσαγιού (1.900 γρ. περίπου) ζωμός κρέατος
ή ίδια ποσότητα νερούΤραχανόσουπα με τραχανά μανιταριών
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.Υλικά για 4 άτομα
• 1 φλυτζ. τσαγιού (220 γρ.) τραχανάς μανιταριών
• 6 φλυτζ. τσαγιού (1.900 γρ. περίπου) ζωμός κρέατος
• 1 κύβο κρεατικών (κοτόπουλο ή μοσχάρι), αν δεν έχουμε ζωμό (προαιρετικά)
• 1 φλυτζ. καφέ (50 - 60 γρ.) ελαιόλαδο
• κύμινο - κάρυ
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το νερό ή το ζωμό, το λάδι, κι όταν αρχίσει ο βρασμός, ρίχνουμε τον τραχανά, κι ανακατεύουμε. Όταν αρχίσει πάλι να βράζει, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κάρυ, κύμινο, κι ανακατεύουμε. | |
Βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, για 10' περίπου, μέχρι να βράσει και να χυλώσει ο τραχανάς. Μπορούμε να σερβίρουμε τον τραχανά μας σκέτο με λίγο πιπέρι ή με φέτα ή με τηγανισμένο ψωμί, αφού τον ανακατέψουμε. Δείτε επίσης: Χυλοπίτες (τουτουμάκια) κοκκινιστά |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.