Η αντράκλα ή γλυστρίδα, όπως αλλιώς λέγεται, είναι ένα νόστιμο χορταρικό, που φυτρώνει μόνο του την Άνοιξη, στις αυλές, στους κήπους και στα χωράφια του τόπου μας. Αν και για πολλούς η αντράκλα είναι ένα ακόμα ζιζάνιο στον κήπο τους, αυτοί που ξέρουν τη χρησιμοποιούν και απολαμβάνουν την πικάντικη και αλμυρή γεύση της σε διάφορες σαλάτες ή την κάνουν υπέροχο τουρσί. Η κατανάλωση της αντράκλας έχει σημαντικά ευεργετικά οφέλη για την υγεία μας, καθώς συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και του καρδιαγγειακού συστήματος.
Υλικά
• 1 ματσάκι αντράκλες (γλυστρίδες)
• 1/2 κρεμμύδι ξερό
• 1/2 ντομάτα
• 1 σκελίδα σκόρδο
• ελαιόλαδο
• ξύδι
• ρίγανη
• αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
Γλυστρίδα (Αντράκλα) σαλάτα, με ντομάτα και φέτα
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.Υλικά
• 1 ματσάκι αντράκλες (γλυστρίδες)
• 1/2 κρεμμύδι ξερό
• 1/2 ντομάτα
• 1 σκελίδα σκόρδο
• ελαιόλαδο
• ξύδι
• ρίγανη
• αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις αντράκλες, αφαιρούμε τα σκληρά μέρη, κρατάμε μόνο τα τρυφερά βλαστάρια, τα φύλλα και τις κορυφές και τις βάζουμε σ' ένα μπωλ με νερό και ξύδι. Όταν τελειώσουμε, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν από τα νερά τους. | |
Στη συνέχεια ξεπλένουμε τις αντράκλες, κόβουμε τα μεγάλα κομμάτια σε μικρότερα, τα βάζουμε σε ένα πιάτο ή μια σαλατιέρα και κατόπιν κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ντομάτα. | |
Έπειτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξύδι και τη ρίγανη, ανακατεύουμε τη σαλάτα μας και σερβίρουμε.Δείτε επίσης: Βλήτα γιαχνί |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.