Το βλήτο είναι ένα μικρό, θαμνώδες χορταρικό, που τα παλιότερα χρόνια ήταν ευρύτατα διαδεδομένο στις ελληνικές κουζίνες.
Συνήθως φυτρώνει μόνο του, αλλά μπορούμε και να το σπείρουμε ανάμεσα στα άλλα κηπευτικά, στους κήπους και τα περιβόλια.
Αξίζει να τα δοκιμάσετε!
Υλικά
• 2 κιλά βλήτα
• 6 σκελίδες σκόρδο ψιλικομμένες
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 φλυτζ. καφέ ξύδι
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Συνήθως φυτρώνει μόνο του, αλλά μπορούμε και να το σπείρουμε ανάμεσα στα άλλα κηπευτικά, στους κήπους και τα περιβόλια.
Αξίζει να τα δοκιμάσετε!
Βλήτα γιαχνί σκορδάτα
Υλικά
• 2 κιλά βλήτα
• 6 σκελίδες σκόρδο ψιλικομμένες
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 φλυτζ. καφέ ξύδι
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά, κόβοντας τα κοτσάνια και τις μύτες, και πλένουμε τα βλήτα μας. Ζεσταίνουμε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα βλήτα. |
|
Τα μισοβράζουμε για 5' - 7' περίπου, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα κοτσάνια τους (όχι να βράσουν). Έπειτα τα σουρώνουμε σε τρυπητό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. |
|
Στη
συνέχεια, βάζουμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι,
ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα βλήτα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το ξύδι, ανακατεύουμε λίγο και συμπληρώνουμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό. |
|
Σιγοβράζουμε
για 5' - 10' περίπου (ανάλογα πόσο τρυφερά είναι), μέχρι να πιουν τα
υγρά τους και να μείνουν μόνο με το λάδι τους. Αν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε λίγο. |
4 Σχόλια
Ένα πολύ νόστιμο χορταρικο που είναι η εποχη του και είναι συνοδευτικό πιάτο για πολλά φαγητά Γιώτα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
ΔιαγραφήΠολύ ωραία είχα Και χόρτα από Τον κήπο μού. Τέλεια
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη μου χαίρομαι πολύ που σου άρεσε.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.