Ταραμοσαλάτα με παξιμάδι σταρένιο
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.Υλικά
• 200 γραμ. λευκός ή κόκκινος ταραμάς
• 400 γραμ. παξιμάδια σταρένια
• 600 ml σπορέλαιο
• 2 μέτρια κρεμμύδια πολτοποιημένα
• 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
• 3 κουτ. σούπας ξύδι λευκό
• πιπέρι άσπρο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε καθαρίζοντας και πολτοποιώντας τα κρεμμύδια και έπειτα μουσκεύουμε και στείβουμε τα παξιμάδια. | |
Ξεπλένουμε τον ταραμά, αν δεν θέλουμε τη σαλάτα μας πολύ αλμυρή, τον στείβουμε, τον ρίχνουμε στα μουσκεμένα παξιμάδια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε το ξύδι εναλλάξ με λίγο από το λάδι. | |
Αρχίζουμε να χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι σε ροή, σταματώντας ώστε να το απορροφάει το μείγμα, μέχρι να τελειώσει όλο. Ρίχνουμε το λεμόνι και λίγο πιπέρι και είμαστε έτοιμοι. Βάζουμε την ταραμοσαλάτα στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες τουλάχιστον και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε. Δείτε επίσης: Ταραμοσαλάτα με πατάτα |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για οποιαδήποτε απορία, γράψτε μου σχόλιο στη συνταγή που σας ενδιαφέρει.