Header Ads

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Εύκολο, γρήγορο, απλό και πολύ πολύ νόστιμο, μαμαδίστικο, φαγάκι που αρέσει σε όλους. Γίνεται τόσο εύκολα, που ακόμα και οι αρχάριες νοικοκυρές θα το λατρέψουν. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Μαριναρισμένες Μπριζόλες με πατατούλες στο φούρνο

Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.



Υλικά

•    4  μπριζόλες χοιρινές
•    1½ κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
•    ¼ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
•    2 - 3  σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
•    αλάτι - πιπέριρίγανη

Μαρινάδα

•    ¼ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
•    αλάτι - ρίγανη - κάρυ
•    2 κουτ. σούπας μουστάρδα υγρή

Εκτέλεση

Από βραδύς, ή 3 - 4  ώρες πριν το μαγειρέψουμε, πλένουμε καλά το κρέας, το τοποθετούμε σε ένα μπωλ, χτυπάμε τα υλικά της μαρινάδας, περιχύνουμε τις μπριζόλες και φροντίζουμε να πάει παντού.
Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα μπωλ.
Τοποθετούμε τις μπριζόλες σ' ένα ταψί, όπως είναι, και ετοιμάζουμε τις πατάτες (βάζουμε το λάδι, τα σκόρδα, τη ρίγανη, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε).
Απλώνουμε τις πατάτες ανάμεσα στις μπριζόλες, περιχύνουμε με τη μαρινάδα που έχει μείνει στο μπωλ και προσθέτουμε λίγο νεράκι (περίπου μισό κρασοπότηρο).
Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 - 200°C, μέχρι να ροδίσουν οι μπριζόλες. Όταν ροδίσουν, τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά και ξαναψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και πάλι, συμπληρώνοντας νεράκι αν χρειαστεί.

Δείτε επίσης: Μπριζόλες χοιρινές στη σχάρα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια