Header Ads

Μωσαϊκό ή σαλάμι (κορμός) με Πασχαλινά κουλουράκια

Μωσαϊκό (κορμός) με Πασχαλινά κουλουράκια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το Πάσχα δυστυχώς πέρασε, και φέτος μας περίσσεψαν αρκετά κουλουράκια, οπότε πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τα ανακυκλώσουμε, γιατί όπως έλεγε η γιαγιά μου, είναι κρίμα να πετάμε το φαγητό (και το γλυκό). Ένας πολύ ωραίος τρόπος λοιπόν, είναι να φτιάξουμε αυτόν τον υπέροχο, σοκολατένιο κορμό, που αρέσει σε όλους. Πάμε να δούμε πώς θα το κάνουμε.

Σοκολατένιο Μωσαϊκό με Πασχαλινά κουλουράκια που περίσσεψαν

Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.



Υλικά

•    450 γραμ. πασχαλινά κουλούρια ή βουτύρου
•    250 γραμ. μαργαρίνη
•    1 πακέτο ζάχαρη άχνη (450 ή 500 γρ.)
•    4 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
•    1 φλυτζ. καφέ ούζο, κονιάκ ή γάλα φρέσκο
•    100 γραμ. καρύδια χοντροκομμένα
•    3 λαδόκολλες για το τύλιγμα

Εκτέλεση

Σ᾿ ένα μπωλ, σπάζουμε με τα χέρια μας σε μικρά κομματάκια τα κουλούρια, ρίχνουμε μέσα το τριμμένο καρύδι, έπειτα το κονιάκ και τ' ανακατεύουμε καλά.
Μωσαϊκό (κορμός) με Πασχαλινά κουλουράκια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μωσαϊκό (κορμός) με Πασχαλινά κουλουράκια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σ' ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε τη μαργαρίνη, προσθέτουμε λίγο λίγο το κακάο και τη ζάχαρη, κι ανακατεύουμε.
Μωσαϊκό (κορμός) με Πασχαλινά κουλουράκια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μωσαϊκό (κορμός) με Πασχαλινά κουλουράκια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ρίχνουμε τη σοκολάτα πάνω στα μπισκότα, ανακατεύουμε, χωρίζουμε το μείγμα σε τρία κομμάτια και φτιάχνουμε τρία μπαστούνια.
Τα βάζουμε στο ψυγείο 6 - 7 ώρες να σφίξουν, μετά τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τ' απολαμβάνουμε.

Δείτε επίσης: Σοκολατένιος κορμός με πασχαλινά κουλουράκια και πραλίνα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια