Το Πάσχα δυστυχώς πέρασε, και φέτος μας περίσσεψαν αρκετά κουλουράκια, οπότε πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τα ανακυκλώσουμε, γιατί όπως έλεγε η γιαγιά μου, είναι κρίμα να πετάμε το φαγητό (και το γλυκό). Ένας πολύ ωραίος τρόπος λοιπόν, είναι να φτιάξουμε αυτόν τον υπέροχο, σοκολατένιο κορμό, που αρέσει σε όλους. Πάμε να δούμε πώς θα το κάνουμε.
Υλικά
• 450 γραμ. πασχαλινά κουλούρια ή βουτύρου
• 250 γραμ. μαργαρίνη
• 1 πακέτο ζάχαρη άχνη (450 ή 500 γρ.)
• 4 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
• 1 φλυτζ. καφέ ούζο, κονιάκ ή γάλα φρέσκο
• 100 γραμ. καρύδια χοντροκομμένα
• 3 λαδόκολλες για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Σοκολατένιο Μωσαϊκό με Πασχαλινά κουλουράκια που περίσσεψαν
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.Υλικά
• 450 γραμ. πασχαλινά κουλούρια ή βουτύρου
• 250 γραμ. μαργαρίνη
• 1 πακέτο ζάχαρη άχνη (450 ή 500 γρ.)
• 4 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
• 1 φλυτζ. καφέ ούζο, κονιάκ ή γάλα φρέσκο
• 100 γραμ. καρύδια χοντροκομμένα
• 3 λαδόκολλες για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Σ᾿ ένα μπωλ, σπάζουμε με τα χέρια μας σε μικρά κομματάκια τα κουλούρια, ρίχνουμε μέσα το τριμμένο καρύδι, έπειτα το κονιάκ και τ' ανακατεύουμε καλά. | |
Σ' ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε τη μαργαρίνη, προσθέτουμε λίγο λίγο το κακάο και τη ζάχαρη, κι ανακατεύουμε. | |
Ρίχνουμε τη σοκολάτα πάνω στα μπισκότα, ανακατεύουμε, χωρίζουμε το μείγμα σε τρία κομμάτια και φτιάχνουμε τρία μπαστούνια. Τα βάζουμε στο ψυγείο 6 - 7 ώρες να σφίξουν, μετά τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τ' απολαμβάνουμε. Δείτε επίσης: Σοκολατένιος κορμός με πασχαλινά κουλουράκια και πραλίνα |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για οποιαδήποτε απορία, γράψτε μου σχόλιο στη συνταγή που σας ενδιαφέρει.