Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, ντομάτα και μαρούλι
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.Υλικά
• 1 συσκευασία (450 - 500 γρ.) φασόλια μαυρομάτικα
• 1 μαρούλι χοντροκομμένο
• 1 μεγάλη ντομάτα ή 2 μικρές σε κομμάτια
• 1 αγγούρι σε φέτες
• 1 ματσάκι κρεμμυδάκια χλωρά σε φετούλες
• 1 κρεμμύδι ξερό σε δαχτυλίδια
• 10 ελιές ξυδάτες ή Αγρινίου
• 2 - 3 κουτ. σούπας άνηθο
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• ¼ φλυτζ. τσαγιού ξύδι
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασόλια, σε μέτρια φωτιά, χωρίς να τα σκεπάσουμε, για 15' - 20' (εξαρτάται από τα φασόλια), τα σουρώνουμε και τ' αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν. | |
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας, τα ρίχνουμε σε ένα σκεύος που να τα χωράει, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. | |
Προσθέτουμε τα φασόλια, ανακατεύουμε, ετοιμάζουμε τη σάλτσα και την περιχύνουμε στη σαλάτα. Γαρνίρουμε με δυο τρία δαχτυλίδια κρεμμυδιού και ελιές και την σερβίρουμε.Δείτε επίσης: Φασόλια ξερά σαλάτα (πιάζ- piyaz) |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.